Міський голова з Тернопільщини став випускником Академії лідерства Ради Європи

В Мінрегіоні відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів головам об’єднаних територіальних громад про завершення тренінгової програми Ради Європи «Академія лідерства».

Протягом 2016 року відбулось три триденні сесії, за підсумком яких 37 голів-учасників отримали сертифікати Ради Європи, в тому числі – теребовлянський міський голова Сергій Поперечний та інші голови громад Теребовлянщини.

«Живучи в часи змін, – зазначає Сергій Поперечний, – кожен керівник мусить навчатися активно і ефективно працювати в сучасному суспільстві технологій та глобалізації. Україна стоїть на порозі Європи, та поки не будемо готові увійти туди на рівних, а не як жебраки, що застрягли між радянським минулим і невизначеним майбутнім, доти до нас ставитимуться з упередженням. Маємо зробити спочатку над собою зусилля – впорядкувати власну країну, зробити громади самостійними та успішними. Тоді матимемо багато добрих партнерів-друзів закордоном, над співпрацею з якими працюємо вже сьогодні».

Додаткова інформація: Академія лідерства – тренінгова програма Ради Європи, розроблена на базі методології «Сучасне лідерство для сучасної місцевої влади» з використанням новітнього інструментарію муніципального менеджменту, кращих практик та стандартів муніципального розвитку країн – членів Ради Європи для навчання та підвищення кваліфікації керівників органів місцевого самоврядування.

Фахівці Ради Європи вважають, що вправна реалізація муніципального лідерства робить неоціненний внесок у впровадження в публічному управлінні сучасної парадигми «Доброго врядування» (Good Governance), яка передбачає максимальне залучення до прийняття й реалізації управлінських рішень представників бізнесу і третього сектору (організацій громадянського суспільства та окремих громадян) та забезпечення за рахунок цього прийнятного для всіх залучених до розвитку громади сторін результату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com