У Чорткові з’явиться Парк Небесної Сотні

Міський голова Чорткова Володимир Шматько ініціював зустріч з начальником Тернопільського обласного центру з гідрометеорології Степаном Софінським для обговорення місця та умов перенесення Чортківської гідрологічної станції.

На зустрічі були присутні також начальник Чортківської гідрологічної станції Володимир Бриндів, провідний спеціаліст Чортківської гідрологічної станції Віра Марущак, директор КП «Парковий культурно-спортивний комплекс» Володимир Снігур, начальник відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього середовища Роксолана Губ’як, головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та капітального будівництва Наталія Шепета.

«На земельній ділянці, обмеженій вулицями В. Великого і Р. Шухевича, плануємо створити меморіальний парк Небесної Сотні. Проте для створення повноцінного парку не вистачає одного гектару землі, що є у власності громади міста, – сказав на зустрічі Володимир Шматько. – Тож пропонуємо перенести Чортківську гідрологічну станцію у Західну промислову зону, і, таким чином, збільшити площу парку ще на 1.5 гектари землі. Основою меморіального парку стануть декоративні дерева, кожне з яких буде нагадувати про загиблих Героїв».

У ході зустрічі попередньо домовлено про місце та умови перенесення Чортківської гідрологічної станції на територію з аналогічною площею у Західній промисловій зоні, де буде збудовано приміщення для працівників цієї служби, облаштовано метеорологічний майданчик, підведено комунікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com