Тернополянка “врятувала” сина від “криміналу” за 3 тис. гривень

Шахраї не зупиняються, а краяни продовжують довіряти незнайомим. «Ваш син у поліції» – ця шахрайська схема працює надзвичайно дієво.

Телефонний дзвінок пролунав ввечері у квартирі тернополянки. Незнайомець представився правоохоронцем та повідомив жінці, що її племінник вчинив бійку і за це йому загрожує кримінальна відповідальність.

Аби родич уникнув проблеми із законом, потрібно заплатити, – повідомив псевдополіцейський. Тітка погодилася на умови додзвонювача і навіть назвала власну адресу.

За коштами прийшла спільниця шахрая. Вона також представилася працівником правоохоронного відомства. Тернополянка передала їй три тисячі гривень.

Про те, що стала жертвою шахраїв жителька обласного центру зрозуміла після того, як їй зателефонував племінник і розповів, що жодних неприємностей із законом не мав. За допомогою жінка звернулася в поліцію.

Ще один факт шахрайства задокументували правоохоронці Тернопільського відділу поліції того ж дня. За словами слідчих, у даному випадку знову працювало двоє – чоловік та жінка. Шахраї діяли за аналогічною схемою. Цього разу у пенсіонерки за закриття справи щодо її онука попросили не лише гроші, але й золото.

Дві тисячі гривень та золотий перстень перелякана бабуся віддала незнайомці, яка за деякий час прийшла до неї додому.

Згодом з’ясувалося, що з онуком потерпілої все добре, а тернополянка збагатила зловмисників.

Працівники поліції вкотре застерігають краян не довіряти незнайомцям і ретельно перевіряти будь-яку інформацію. Не впадайте у паніку, випитуйте якомога більше деталей про неприємні обставини, попросіть людину, яка вам зателефонувала, назвати ім’я вашого рідного і відповісти на запитання особистого характеру. Як правило, з вами не захочуть більше спілкуватися.

У жодному разі не поспішайте виконувати умови аферистів, які вимагають у вас гроші за вирішення будь-яких питань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com