Біатлоніст з Тернопільщини виборов “золото” чемпіонату України! Фото

Бригадир Руслан, родом із села Великі Кусківці, що на Лановеччині, виборов перше місце в естафетній гонці з результатом 18.01.3 (о) у чемпіонаті України 2017 року з біатлону серед юніорів та юніорок, який пройшов 13-18 березня у селі Яворів Львіської області, а також ІІ місце у естафетній гонці з результатом 21.35 (о) у чемпіонаті України 2017 року з біатлону серед дорослих, який відбувся там же з 6 по 12 березня.

Юного кандидата в майстри спорту привітав перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Батожний.

Історія успіху.

«Успіх у спорті можливий лише за умови величезної, напруженої праці, – зазначив під час зустрічі у першого заступника Григорій Стецюк, який поставив на лижі не одне покоління юних мешканців Лановеччини. – Руслан – живий приклад цьому. Його талант помітив ще вчитель фізкультури у Великокусковецькій ЗОШ Анатолій Григорович Крук. Ми разом показали хлопця тренерам Тернопільської школи-ліцею № 13. 8 клас Руслан вже закінчував у Тернополі. І вже тут став займатись біатлоном». За словами спортсмена, на чемпіонаті області з легкої атлетики він виступав ще коли вчився у Великих Кусківцях.

Перша перемога прийшла у 2010 році – на обласному чемпіонаті з біатлону. У 2012-му на чемпіонаті України – особиста золота медаль (масовий старт на дистанції 10км). 2014-го вже в складі збірної команди взяв участь у чемпіонаті світу, де разом з командою у естафетній гонці виборов 6 місце (107 команд-учасників). В минулому році став кандидатом в майстри спорту. І ось тепер – знову золото, ще серед юніорів і срібло – уже серед чоловіків!

Руслан Бригадир щойно повернувся з чемпіонату України. Відвідав родину. Далі – невеликий відпочинок і нові тренування…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com