В Тернополі ОВК не змогла з першого разу утворити дільничні комісії

13 квітня 2019 року окружна виборча комісія з виборів Президента України в територіальному виборчому окрузі №163 провела своє засідання, на якому так і не змогла утворити дільничні виборчі комісії.

Новоутворений склад ОВК відразу стикнувся з тим, що довірені особи кандидатів в Президенти Володимира Зеленського та Петра Порошенка внесли неякісні подання до складу ДВК. В обидвох списках було чимало так-званих “двійників”, тобто осіб, яких пропонувалося одночасно включити до кількох дільничних виборчих комісій. Окрім того, ОВК забракувала близько 200 претендентів до дільничних виборчих комісій від Петра Порошенка, оскільки його довірена особа внесла напівпорожнє подання. В штабі чинного Президента дозволили собі не вносити відомості про освіту, місце роботи та деякі інші дані претендентів до складу ДВК. Однак, Закон України “Про вибори Президента України” визначає, що такі відомості є обов’язковими.

Сьогодні окружна виборча комісія продовжить свою роботу. Засідання планується розпочати о 17 годині.

Варто зазначити, що під час повторного голосування дільничні виборчі комісії утворюються в складі 16 осіб для великих ДВК, 14 осіб для середніх та 12 для малих дільниць. Кандидати, які пройшли до “другого туру”, мають право на рівне представництво в дільничних виборчих комісіях.

Нагадаємо, що неправильне формування дільничних комісій в Тернополі вже ставало причиною розпуску всього складу ОВК.

1 коммент. к В Тернополі ОВК не змогла з першого разу утворити дільничні комісії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com