Через декілька днів Барна, голови РДА та їх заступники будуть звільнені

Повноваження голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни, його заступників, а також голів районних державних адміністрацій із заступниками будуть припинені.

Відбудеться це у зв’язку із вступом на посаду новообраного Президента.

Відповідно до частини четвертої статті 9 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, у разі обрання нового Президента України голови місцевих державних адміністрацій продовжують здійснювати свої повноваження до призначення в установленому порядку нових голів місцевих державних адміністрацій.

Закономірно, що новий Глава держави призначатиме голів обласної та районних державних адміністрацій. У зв’язку із цим припиняться повноваження і заступників голови ОДА та РДА. Так, відповідно до частини третьої статті 10 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” перші заступники та заступники голів місцевих державних адміністрацій заявляють про припинення своїх повноважень новопризначеним головам місцевих державних адміністрацій у день їх призначення.

Не виключено, що хтось із чиновників буде перепризначений на свою посаду, адже всі давно звикли на швидке перефарбування партійних кольорів держслужбовців, які обіймають так-звані “політичні” посади.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com