ЦВК відмовила в реєстрації кандидата з Тернополя

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом в народні депутати України Вивюрки С.В., висунутого в порядку самовисування   в одномандатному виборчому окрузі № 163 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Про це стало відомо Інфопростору.

До Центральної виборчої комісії 5 червня 2019 року надійшла заява громадянина України Вивюрки Степана Васильовича про самовисування разом з іншими документами щодо реєстрації його кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 163 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня  2019 року.

Розглянувши вказані документи, Центральна виборча комісія встановила.

Згідно зі статтею 55 Закону України “Про вибори народних депутатів України” (далі – Закон) та пунктом 1 Роз’яснення щодо застосування деяких положень Закону України “Про вибори народних депутатів України” під час реєстрації кандидатів у народні депутати України, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 29 травня 2019 року № 909, Центральна виборча комісія реєструє кандидата в народні депутати України, який балотується в одномандатному виборчому окрузі в порядку самовисування, за умови пред’явлення ним особисто одного із документів, передбачених пунктом 1 або 2 частини третьої статті 2 Закону, та отримання нею визначених частиною другою статті 55 Закону документів, які обов’язково повинні містити відомості, зазначені у наведеній нормі Закону. При цьому документ вважається таким, що не поданий для реєстрації кандидатом в депутати, у разі відсутності в ньому відомостей, які обов’язково повинні міститися у такому документі згідно з вимогами Закону.

На порушення вимог пункту 1 частини другої статті 55 Закону заява Вивюрки С.В. про самовисування в одномандатному виборчому окрузі  № 163 не містить зобов’язання в разі обрання депутатом припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України є несумісною з мандатом народного депутата України.

Також усупереч вимогам пункту 2 частини другої статті 55 Закону в поданій Вивюркою С.В. автобіографії не зазначено відомостей щодо посади (заняття) та місця його роботи, а також контактного номера телефону.

За таких обставин передбачені пунктами 1, 2 частини другої статті 55 Закону документи вважаються не поданими.

Відповідно до частини другої статті 56 Закону кандидат у народні депутати України, який балотується в одномандатному виборчому окрузі в порядку самовисування, після початку виборчого процесу та до подання документів Центральній виборчій комісії для реєстрації вносить на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії грошову заставу в розмірі десяти розмірів мінімальної заробітної плати.

Проте передбаченого пунктом 4 частини другої статті 55 Закону документа про внесення грошової застави кандидатом у народні депутати України відповідно до статті 56 Закону в розмірі 41 730,00 грн не додано.

Натомість до заяви про самовисування Вивюркою С.В. додано квитанцію АТ КБ “ПриватБанк” від 28 травня 2019 року про переказ у безготівковому порядку на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії коштів у розмірі 251,30 гривень.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата в народні депутати України в разі відсутності документів, зазначених у частині другій статті 55 Закону.

2 коммент. к ЦВК відмовила в реєстрації кандидата з Тернополя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com