ЦВК не зареєструвала ще одного кандидата, який хотів балотуватися в Тернополі

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом у народні депутати України Івана Тарасова.

Про це стало відомо Інфопростору.

До Центральної виборчої комісії 7 червня 2019 року надійшла заява Ліберально-демократичної партії України разом з іншими документами щодо реєстрації кандидата у народні депутати України Тарасова Івана Олеговича, висунутого 6 червня 2019 року на XVII позачерговому З’їзді цієї політичної партії, в одномандатному виборчому окрузі № 163 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня  2019 року.

Розглянувши вказані документи, Центральна виборча комісія встановила.

Згідно зі статтею 55 Закону України “Про вибори народних депутатів України” (далі – Закон) та пунктом 1 Роз’яснення щодо застосування деяких положень Закону України “Про вибори народних депутатів України” під час реєстрації кандидатів у народні депутати України, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 29 травня 2019 року № 909 (зі змінами), Центральна виборча комісія реєструє кандидата у народні депутати України, висунутого політичною партією, у відповідному одномандатному виборчому окрузі за умови отримання нею визначених частиною першою статті 55 Закону документів, які обов’язково повинні містити відомості, зазначені у наведеній нормі Закону. При цьому документ вважається таким, що не поданий для реєстрації кандидатом у депутати, у разі відсутності в ньому відомостей, які обов’язково повинні міститися у такому документі.

На порушення вимог пункту 3 частини першої статті 55 Закону заява Тарасова І.О. про згоду балотуватися кандидатом у народні депутати України від Ліберально-демократичної партії України не містить зобов’язання в разі обрання депутатом припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України є несумісною з мандатом народного депутата України.

Також усупереч вимогам пункту 4 частини першої статті 55 Закону в автобіографії Тарасова І.О. не зазначено відомостей щодо громадської роботи  (в тому числі на виборних посадах).

За таких обставин передбачені пунктами 3, 4 частини першої статті 55 Закону документи вважаються не поданими.

За змістом частини другої статті 56 Закону політична партія, яка висунула кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі, кандидат у народні депутати України, який балотується в одномандатному виборчому окрузі в порядку самовисування, після початку виборчого процесу та до подання документів Центральній виборчій комісії для реєстрації вносить на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії грошову заставу в розмірі десяти розмірів мінімальної заробітної плати.

Проте на порушення зазначеної вимоги Закону Ліберально-демократична партія України у визначений Законом строк не внесла на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії грошової застави. Документа про внесення вказаною політичною партією  грошової застави до Центральної виборчої комісії разом із документами щодо реєстрації кандидата в народні депутати України Тарасова І.О. не подано.

Натомість на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії від Тарасова І.О. надійшли кошти у розмірі 41 730 грн, про що подано квитанцію АТ КБ “ПриватБанк” від 7 червня 2019 року.

Отже, передбачений пунктом 6 частини першої статті 55 Закону документ про внесення грошової застави відповідно до статті 56 Закону відсутній.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата в народні депутати України в разі відсутності документів, зазначених у частині першій статті 55 Закону.

Таким чином, Іван Тарасов став другим, хто отримав відмову в реєстрації в окрузі №163.

Як ми повідомляли раніше, ЦВК не зареєструвала Степана Вивюрку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com