Поліція розслідує зловживання під час будівництва спортзалу в Чорткові

Слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Тернопільській області здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за № 12018210000000646.

Про це стало відомо Інфопростору.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, 22.10.2018 між Управлінням капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації в особі начальника (замовник) з однієї сторони та кооперативом «Будівельник» в особі директора (підрядник) з іншої сторони укладено договір № 5. Згідно умов якого підрядник зобов`язується власними силами і засобами, в обумовлений строк у відповідності до замовлення і вимог проектно-кошторисної документації, будівельних норм та правил виконати роботи із будівництва спортивного залу по вул. Залізнична м. Чортків (корегування проектно-кошторисної документації на будівництво спортивного залу м. Чортків по вул. Залізнична) Тернопільської області.

Згідно ч.3 Договору ціна договору дорівнює ціні пропозиції Учасника відкритих торгів і становить 4 564 120 грн.

Згідно ч.5 Договору строк виконання робіт – згідно графіку виконання робіт або до повного виконання сторонами договірних зобов`язань. Згідно календарного графіку виконання робіт, період виконання робіт обумовлених договором передбачений жовтнем, листопадом та груднем 2018 року.

В подальшому, на виконання умов зазначеного договору після проведення підрядником зазначених робіт Управлінням капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації на протязі жовтня, листопада та грудня 2018 року, на рахунок кооперативу «Будівельник» перераховано грошові кошти за виконані роботи із будівництва спортивного залу по вул. Залізничнам. Чортків (корегування проектно-кошторисної документації на будівництво спортивного залу м. Чортків по вул. Залізнична) Тернопільської області.

Однак встановлено, що протягом 2016 року фізичною особою – підприємцем (підрядником) в рамках договору №15, укладеного 22.12.2016 із посадовими особами Чортківської районної державної адміністрації (замовник) виконано роботи із будівництва спортивного залу в Чорткові. За що, після закінчення робіт замовником оплачено бюджетні грошові кошти.

З врахуванням викладеного та здобутих в рамках кримінального провадження відомостей достатньо підстав стверджувати, що Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації (замовник) безпідставно та незаконно оплатило у 2018 році кооперативу «Будівельник» бюджетні кошти за виконання робіт із будівництва спортивного залу по вул. Залізнична м. Чортків, оскільки зазначені роботи у 2016 році були виконані фізичною особою-підприємцем на замовлення Чортківської районної державної адміністрації. Не зважаючи на це грошові кошти, які перераховані посадовими особами УКБ ТОДА у 2018 році освоєні посадовими особами кооперативу «Будівельник».

В рамках проведеної працівниками Управління Західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області ревізії фінансово-господарської діяльності Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації за період з 01.01.2017 по 31.12.2018 на об`єкті «Будівництво спортивного залу по вул. Залізнична в м. Чортків Тернопільської області» проведено контрольні обміри. За результатами яких встановлено завищення об`ємів та вартості робіт на загальну суму 724,58 тис. грн.

1 коммент. к Поліція розслідує зловживання під час будівництва спортзалу в Чорткові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com