Депутати без приймалень, або Чому до нардепів з Тернопільщини важко звернутися

Кожному народному депутату України можуть бути надані приміщення для обладнання їхніх

Так, стаття 28 Закону України “Про статус народного депутата України” визначає, що народному депутату, обраному в одномандатному виборчому окрузі, на строк виконання його депутатських повноважень місцеві органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування, в управлінні яких знаходиться відповідно державна власність чи комунальна власність територіальної громади на території відповідного виборчого округу, зобов’язані надати окреме технічно обладнане службове приміщення з розташуванням у ньому постійного робочого місця помічника-консультанта народного депутата з наступним відшкодуванням витрат в установлених межах і за рахунок бюджетних призначень на забезпечення діяльності Верховної Ради України.

Також, в силу вимог тої ж статті Закону, народному депутату, обраному в багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі, місцеві органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування, в управлінні яких знаходиться відповідно державна власність чи комунальна власність територіальної громади, надають окреме технічно обладнане службове приміщення в обласному центрі або (за заявою народного депутата) в районах, містах області, яка закріплена за народним депутатом депутатською фракцією (групою), з розташуванням у ньому постійного робочого місця помічника-консультанта народного депутата з наступним відшкодуванням витрат в установлених межах і за рахунок бюджетних призначень на забезпечення діяльності Верховної Ради України.

Інформація про приймальні народних депутатів України публікується на сайті Верховної Ради України на відповідних персональних сторінках депутатів.

На персональний сторінках народних депутатів Ігоря Побера та Романа Заставного, які обиралися за списками політичних партій “БПП” та “Народний фронт” відповідно, інформації інформації про громадські приймальні немає. А тому, як до них потрапити на особистий прийом, не відомо.

Також немає офіційних приймалень і в депутата від 163 виборчого округу (місто Тернопіль) Тараса Пастуха та від 167 виборчого округу (Борщівський, Заліщицький, Чортківський райони та місто Чортків) Олега Барни.

В депутата від 166 виборчого округу (Бучацький, Гусятинський, Монастириський та Бучацький райони) Миколи Люшняка є приймальні у кожному із районних центрів, які входять до округу.

А от в обранця від 165 виборчого округу (Бережанський, Зборівський, Козівський, Підгаєцький, Тернопільський райони, частина Кременецького району, місто Бережани та частина міста Тернополя) приймальня лише одна, та й то не в межах округу. Та й на диво, розміщена вона аж в 52-х кабінетах. Але за цією адресою знаходиться ресторан із сфери бізнес-інтересів іншого депутата – Романа Заставного.

В народного депутата від 164 виборчого округу Михайла Головка в області приймалень немає, але є в Києві та Запоріжжі. Ймовірно, адреси цих “приймалень” визначене для захисту від обшуків приватних структур, адже такі приміщення також є недоторканими.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com