В Тернополі правоохоронці взялися за знищення державного облавтодору

Тернопільською місцевою прокуратурою спільно із органами Служби безпеки України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за №42019211180000039 від 20.05.2019 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України.

Як стало відомо Інфопростору, мова йде про фактичне знищення державної структури – Дочірнього підприємства “Тернопільський облавтодор” шляхом незаконної передачі його майна сторонньому приватному підприємству.

Як йдеться в матеріалах кримінального провадження, ДчП «Тернопільський облавтодор» у 2017 році уклало із ПП «Тернопільське експертно-консультаційне бюро» чотири договори на здійснення оцінки майна:

1) цілісних майнових комплексів філії «Бережанський райавтодор» ДчП «Тернопільський облавтодор», що знаходиться за адресою: м. Бережани, вул. Тернопільська, 37 та смт. Козова, вул. Шевченка, 118;

2) будівель і споруд, що знаходяться у господарському віданні філії «Великоберезовицька ДЕД» ДчП «Тернопільський облавтодор», які знаходяться за адресою Теребовлянський р- н, с. Деренівка, вул. Промислова, 5;

3) необоротних активів, що знаходяться у господарському віданні філії «Великоберезовицька ДЕД» ДчП «Тернопільський облавтодор», що знаходяться за адресою Теребовлянський р- н, с. Деренівка, вул. Промислова, 5;

4) будівля, що знаходиться у власності ДчП «Тернопільський облавтодор», що за адресою вул. Незалежності 43 м. Ланівці, Лановецький р-н, Тернопільська обл. Оплату послуг ПП «Тернопільське експертно-консультаційне бюро» за проведення оцінки майна здійснювало ТОВ «БМБУД», яке в подальшому отримало право оренди на вказані вище об`єкти.

Так, за результатами здійсненої оцінки вказаного вище майна, оцінювачем підготовлено та направлено замовнику – ДчП «Тернопільський облавтодор» чотири звіти про оцінку даного майна.

Впродовж березня – травня 2018 року вказані об`єкти рухомого та нерухомого майна ДчП «Тернопільський облавтодор» передано в оренду ТзОВ «БМБУД», із визначенням орендної плати за базовий місяць оренди на підставі звітів про оцінку майна здійснених керівником ПП «Тернопільське експертно-консультаційне бюро».

З метою недопущення нанесення збитків ДчП «Тернопільський облавтодор» в ході здійснення його господарської діяльності. Фондом державного майна України здійснено рецензію звітів про незалежну оцінку майна виконаних керівником ПП «Тернопільське експертно-консультаційне бюро».

Так, за результатами проведеного ФДМ України рецензування встановлено, що дані звіти класифікуються як такі, що не відповідають вимогам нормативно правових актів з оцінки майна, є неякісними та непрофесійними і не можуть бути використані.

На даний час в кримінальному провадженні проводиться цілий ряд слідчих дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com