Суд довів, що в Чорткові наживаються на бюджеті

Чортківський районний суд завершив розгляд кримінального провадження відносно комерсантки, яка наживалася на коштах громади, завищуючи вартість виконаних робіт.

Про це стало відомо Інфопростору.

Жінка, як фізична особа-підприємець, виступала підрядником робіт, що виконувались за рахунок бюджету Чорткова. Загалом слідчі висунули їй обвинувачення по близько десяти договорах на виконання робіт, по яких зафіксовано завищення їх вартості задля заволодіння бюджетними коштами. Не зважаючи на це, для влади Чорткова було комфортно працювати з таким підрядником. Однак, знайшовши ознаки кримінальних діянь у виконавця робіт, правоохоронці чомусь не беруться доводити вину й чиновників.

В середньому, бюджет втрачав 30 відсотків від реальної вартості виконаних робіт.

Так, 3 серпня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір № 7, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту дорожнього покриття пл. Центральна в м. Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 99 988,00 гривень.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за серпень 2015 року (форми КБ-2в) від 4 серпня 2015 року, недостовірні відомості, а саме: використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття пл. Центральна в м. Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття пл. Центральна в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт дорожнього покриття пл. Центральна в м. Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 11 101,77 гривень.

Крім цього, 3 серпня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №8, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту дорожнього покриття вул. Ринок в м. Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 89 872,00 гривень.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за серпень 2015 року (форми КБ-2в) від 4 серпня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття вул. Ринок в м. Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття вул. Ринок в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт дорожнього покриття вул. Ринок в м. Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 11 389,38 гривень.

Також, 17 вересня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №9, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту дорожнього покриття вул. Маковея в м. Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 79 521,00 гривень.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за вересень 2015 року (форми КБ-2в) від 22 вересня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття вул. Маковея в м. Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття вул. Маковея в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт дорожнього покриття вул. Маковея в м. Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 22 740,75 гривень.

Крім цього, 17 вересня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №10, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту перехрестя вул. В.Великого та вул. Маковея в м. Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 39 758,00 грн.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за вересень 2015 року (форми КБ-2в) від 22 вересня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті перехрестя вул. В.Великого та вул. Маковея в м. Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті перехрестя вул. В. Великого та вул. Маковея в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт перехрестя вул. В. Великого та вул. Маковея в м . Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 11 215,19 гривень.

Також, 17 вересня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №11, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту дорожнього покриття вул. Січинського в м. Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 24818,00 гривень.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за вересень 2015 року (форми КБ-2в) від 22 вересня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття вул. Січинського в м. Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття вул. Січинського в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт дорожнього покриття вул. Січинського в м. Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 6 670,21 гривень.

Крім цього, 17 вересня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №12, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту перехрестя вул. Маковея та вул. Січинського в м. Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 39 758,00 грн.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за вересень 2015 року (форми КБ-2в) від 22 вересня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті перехрестя вул. Маковея та вул. Січинського в м. Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті перехрестя вул. Маковея та вул. Січинського в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт перехрестя вул. Маковея та вул . Січинського в м. Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 11 213,96 грн.

Також, 21 вересня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №13, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту дорожнього покриття під`їзду до ДНЗ №6 по вул. Зелена 7а в м. Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 73 859,00 гривень.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за вересень 2015 року (форми КБ-2в) від 24 вересня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття під`їзду до ДНЗ №6 по вул. Зелена 7а, в м. Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття під`їзду до ДНЗ №6 по вул. Зелена 7а в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт дорожнього покриття під`їзду до ДНЗ №6 по вул. Зелена 7а, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 20 404,01 гривень.

Крім цього, 21 вересня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №14, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту дорожнього покриття вул. Росляка в м.Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 99 217,00 гривень.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за вересень 2015 року (форми КБ-2в) від 24 вересня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття вул. Росляка в м. Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття вул. Росляка в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт дорожнього покриття вул. Росляка в м. Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 30 562,09 гривень.

Також, 21 вересня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №15, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту дорожнього покриття під`їзду до ДНЗ №9 по вул. В.Великого 2в, в м. Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 59 429,00 грн.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за вересень 2015 року (форми КБ-2в) від 24 вересня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття під`їзду до ДНЗ №9 по вул.В.Великого 2в, в м. Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття під`їзду до ДНЗ №9 по вул. В.Великого 2 в, в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт дорожнього покриття під`їзду до ДНЗ №9 по вул. В.Великого 2 в, в м. Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 21 288,85 грн.

Крім цього, 6 жовтня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №16, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту дорожнього покриття під`їзду до будинку №24 по вул. В.Великого, в м. Чорткові , договірна ціна робіт тверда і складає 38 514,00 грн.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2015 року (форми КБ-2в) від 9 жовтня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття під`їзду до будинку №24 по вул. В. Великого, в м. Чорткові .

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті дорожнього покриття під`їзду до будинку №24 по вул. В.Великого, в м. Чорткові , фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт дорожнього покриття під`їзду до будинку №24 по вул. В. Великого, в м.Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 11 844,59 гривень.

Також, 19 жовтня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №17, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту асфальтного покриття вул. Ринок в м.Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 99 696,00 гривень.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2015 року (форми КБ-2в) від 22 жовтня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті асфальтного покриття вул. Ринок в м. Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті асфальтного покриття вул. Ринок в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт асфальтного покриття вул. Ринок в м. Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 21 800,62 гривень.

Крім цього, 19 жовтня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №18, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту щебеневого покриття вул. Бердо в м. Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 49 845,00 гривень.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2015 року (форми КБ-2в) від 22 жовтня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті щебеневого покриття вул. Бердо в м. Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонті щебеневого покриття вул. Бердо в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт щебеневого покриття вул. Бердо в м . Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 12 331,08 гривень.

Також, 26 жовтня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №20, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту асфальтного покриття під`їзду до прибудинкової території будинку №15 по вул. Ст. Бандери в м. Чорткові , договірна ціна робіт тверда і складає 33 191,00 гривень.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2015 року (форми КБ-2в) від 29 жовтня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонту асфальтного покриття під`їзду до прибудинкової території будинку №15 по вул. Ст. Бандери в м. Чорткові .

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонту асфальтного покриття під`їзду до прибудинкової території будинку №15 по вул. Ст. Бандери в м. Чорткові , фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт асфальтного покриття під`їзду до прибудинкової території будинку №15 по вул. Ст. Бандери в м. Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 4 403,92 гривень.

Крім цього, 26 жовтня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №21, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту асфальтного покриття під`їзду до прибудинкової території будинків №2-4 по вул. В.Великого в м. Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 137 956,00 грн.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2015 року (форми КБ-2в) від 29 жовтня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонту асфальтного покриття під`їзду до прибудинкової території будинків №2-4 по вул. .В.Великого в м . Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонту асфальтного покриття під`їзду до прибудинкової території будинків №2-4 по вул. В. Великого в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт асфальтного покриття під`їзду до прибудинкової території будинків №2-4 по вул . В. Великого в м. Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 21 873,79 гривень.

Також, 26 жовтня 2015 року між фізичною особою – підприємцем та Чортківським комбінатом комунальних підприємств в особі начальника укладено договір №22, відповідно до якого замовник доручає, а підрядник зобов`язується в межах договірної ціни виконати роботи з поточного ремонту щебеневого покриття вулиць В.Великого, Незалежності, Січинського та Грушевського в м. Чорткові, договірна ціна робіт тверда і складає 51 958,00 гривень.

Реалізовуючи свій злочинний умисел, розуміючи протиправний характер та значення своїх дій, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, фізичною особою – підприємцем внесено у Акт №1 приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2015 року (форми КБ-2в) від 29 жовтня 2015 року, недостовірні відомості, а саме використано завищені поточні розцінки, при обрахуванні вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонту щебеневого покриття вулиць В.Великого, Незалежності, Січинського та Грушевського в м. Чорткові.

Внаслідок завищення вартості виконаних будівельних робіт по поточному ремонту щебеневого покриття вулиць В.Великого, Незалежності, Січинського та Грушевського в м. Чорткові, фізичною особою – підприємцем привласнено бюджетні кошти, виділені на поточний ремонт щебеневого покриття вулиць В.Великого, Незалежності, Січинського та Грушевського в м. Чорткові, Чортківському комбінату комунальних підприємств, на суму 21 468,18 гривень

Загалом, внаслідок протиправних дій фізичної особи-підприємця Чортківському комбінату комунальних підприємств завдано збитків на загальну суму 216 763,35 гривень.

Жінка визнається винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 191 КК України за ознаками: привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене у великих розмірах.

Також, вона визнається винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 358 КК України за ознаками: складання приватним підприємцем завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення.

Обвинувачена в судовому засіданні показала, що про всі обставини вчинення нею кримінальних правопорушень вірно вказано в обвинувальному акті від 28 лютого 2019 року, який оголошений прокурором. Вину у вчиненні вказаного кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 358 КК України визнає повністю, розкаюється у вчиненому. Просить її суворо не карати, зменшити термін покарання, запропонованого прокурором та врахувати всі пом`якшуючі обставини справи.

Дії обвинуваченої суд вважає вірно кваліфіковано за ч.4 ст. 191 КК України за ознаками: привласнення чужого майна, яке було ввірене особі, вчинене у великих розмірах та за ч. 2 ст. 358 КК України за ознаками: складання приватним підприємцем завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення.

Врахувавши всі належні докази та зізнання жінки суд визнав її винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України та призначити їй покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно – розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 2 (два) роки.

Також, жінку визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 358 КК України та призначити їй покарання у виді 2 (двох) років обмеження волі.

На підставі ст. 70 КК України остаточне покарання їй призначено шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим та призначити остаточне покарання у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з організаційно – розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 2 (два) роки.

На підставі ст. 75 КК України суд звільнив жінку від відбування покарання з випробуванням та встановленням їй іспитового строку на 1 (один) рік.

1 коммент. к Суд довів, що в Чорткові наживаються на бюджеті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com