У фонді держмайна висловили претензії до оцінки державного заводу, яку провели дорожники

Єдиний в Тернопільській області державний асфальтно-бетонний завод, який знаходився в Деренівці Теребовлянського району, приносить прибутки не державі, а комерційній фірмі, яку пов’язують із колишнім керівником Служби автодоріг в Тернопільській області.

Та законність передачі в оренду державного майна викликала сумніви в правоохоронців.

Через це в прокуратурі розслідують кримінальне провадження.

Наразі встановлено, що дочірнє підприємство «Тернопільський облавтодор» у 2017 році уклало із ПП «Тернопільське експертно-консультаційне бюро» чотири договори на здійснення оцінки майна: 1) цілісних майнових комплексів філії «Бережанський райавтодор» ДчП «Тернопільський облавтодор», що знаходиться за адресою: м.Бережани, вул.Тернопільська, 37 та смт. Козова, вул.Шевченка, 118; 2) будівель і споруд, що знаходяться у господарському віданні філії «Великоберезовицька ДЕД» ДчП «Тернопільський облавтодор», які знаходяться за адресою Теребовлянський р-н, с.Деренівка, вул.Промислова, 5; 3) необоротних активів, що знаходяться у господарському віданні філії «Великоберезовицька ДЕД ДчП «Тернопільський облавтодор», що знаходяться за адресою Теребовлянський р-н, с.Деренівка, вул.Промислова, 5; 4) будівля, що знаходиться у власності ДчП «Тернопільський облавтодор», що за адресою вул.Незалежності 43 м.Ланівці, Лановецький р-н,Тернопільська обл. Оплату послу ПП «Тернопільське експертно-консультаційне бюро`за проведення оцінки майна здійснювало ТОВ «БМБУД», яке в подальшому отримало право оренди на вказані вище об`єкти.

Так, за результатами здійсненої оцінки вказаного вище майна, оцінювачем підготовлено та направлено замовнику – ДчП «Тернопільський облавтодор» чотири звіти про оцінку даного майна.

Впродовж березня – травня 2018 року вказані об`єкти рухомого та нерухомого майна ДчП «Тернопільський облавтодор» передано в оренду ТзОВ «БМБУД», із визначенням орендної плати за базовий місяць оренди на підставі звітів про оцінку майна здійснених керівником ПП «Тернопільське експертно-консультаційне бюро» Піняком О.М.

З метою недопущення нанесення збитків ДчП «Тернопільський облавтодор» в ході здійснення його господарської діяльності. Фондом державного майна України здійснено рецензію звітів про незалежну оцінку майна виконаних керівником ПП «Тернопільське експертно-консультаційне бюро» Піняком О.М.

Так, за результатами проведеного ФДМ України рецензування встановлено, що дані звіти класифікуються як такі, що не відповідають вимогам нормативно правових актів з оцінки майна, є неякісними та непрофесійними і не можуть бути використані.

Наразі проводиться ряд експертиз.

Дуже хочеться вірити, що правоохоронці таки зможуть покарати тих, хто наживається на дорожній галузі.

1 коммент. к У фонді держмайна висловили претензії до оцінки державного заводу, яку провели дорожники

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com