Тернопільський суд наклав арешт на асфальтний завод та інші об’єкти дорожньої галузі, які стали предметом грандіозної афери

Тернопільський міськрайонний суд наклав арешт на декілька об’єктів дорожньої галузі, які через дії чиновників може втратити держава.

Про це стало відомо Інфопростору.

Арешт на об’єкти нерухомості накладено за клопотанням прокурора в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого частиною другою статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Зокрема, це стосується наступних об’єктів:

1) цілісні майнові комплекси філії «Бережанський райавтодор» ДчП «Тернопільський облавтодор», що знаходиться за адресою: смт. Козова, вул. Шевченка, 118, що на праві власності належить державі Україні в особі Кабінету міністрів і знаходиться в оперативному управлінні Дочірнього підприємства «Тернопільський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», та за адресою: м. Бережани, вул. Тернопільська, 37;

2) будівлі і споруди, що знаходяться у господарському віданні філії «Великоберезовицька ДЕД» ДчП «Тернопільський облавтодор», які знаходяться за адресою Теребовлянський р-н, с. Деренівка, вул. Промислова, 5, що на праві власності належать філії «Деренівський асфальтобетонний завод» дочірнього підприємства «Тернопільський облавтодор» державної акціонерної компанії «Автомобільні дороги України»;

3) будівлю, що знаходиться у власності ДчП «Тернопільський облавтодор», що за адресою вул. Незалежності 43 м. Ланівці, Лановецький р-н, Тернопільська обл., яка на праві власності належить дочірньому підприємству «Тернопільський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України».

Ці об’єкти були передані ТОВ “БМБУД”, яке в подальшому без тендерів почало ремонтувати дороги, поділені на 40-метрові ділянки. Фактично, чиновники дали можливість освоювати бюджетні кошти приватній структурі, але силами та засобами державного автодору.

Однак, арешт нерухомого майна є лише способом запобігти його відчуженню. Приватна структура продовжує використовувати його у своїй господарській діяльності.

Раніше ми повідомляли, що правоохоронці здійснюють досудове розслідування в кримінальному провадженні з цього приводу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com