Слідчі предметно взялися за розтрату бюджету під час спорудження спортивних майданчиків

Правоохоронці почали активно проводити слідчі дії за фактом розтрати бюджету під час спорудження в Тернопільській області футбольних полів з штучним покриттям.

Про це стало відомо Інфопростору.

Кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 190 Кримінального кодексу України розпочато за зверненням активістів Тернопільського осередку Громадської організації «Всеукраїнське об`єднання «Автомайдан» ще в березні цього року, але активізувалося розслідування лише зараз. Наразі справу розслідують, як шахрайство, але не виключено, що вона буде перекваліфікована за більш серйозною статтею.

Встановлено, що у 2018 році на замовлення Управління капітального будівництва Тернопільської обласної організації на підставі договорів на виконання ремонтно-будівельних робіт підрядною організацією Товариством з обмеженою відповідальністю «Західтернобуд» виконувались ремонтно-будівельні роботи на наступних об`єктах; «Реконструкція футбольного поля із штучним покриттям Тернопільського міського стадіону по проспекту Степана Бандери,15»; «Будівництво спортивного майданчика для міні-футболу з штучним покриттям по вул. Б. Хмельницького в с. Байківці Тернопільського району Тернопільської області».

Окрім цього, у 2018 році на замовлення Управління капітального будівництва Тернопільської обласної організації на підставі договорів на виконання ремонтно-будівельних робіт підрядною організацією Товариством з обмеженою відповідальністю «ТРОСТЯНЕЦЬ ТРЕЙДБУД ІНЖИНІРИНГ» виконувались ремонтно-будівельні роботи на наступних об`єктах; «Реконструкція спортивного майданчика під футбольне поле із штучним покриттям Лановецької ЗОШ І-ІІ ступенів №2 по вул. Молодіжна, 32 в м. Ланівці Тернопільської області»; Реконструкція футбольного поля із штучним покриттям на території Нараївської ЗОШ І-ІІІ ступенів за адресою: вул. Центральна, с. Нараїв Бережанського району Тернопільської області»; Будівництво спортивного майданчика для міні-футболу з штучним покриттям по вул. Миру в селі Млинівці, Кременецького району Тернопільської області»; Реконструкція спортивного майданчика під футбольне поле із штучним покриттям на території Золотниківської ЗОШ І-ІІІ степенів по вул. Містечко,40 в с. Золотники Теребовлянського району Тернопільської області».

Слідчі намагаються довести, що під час цих робіт було суттєво завищено вартість робіт та матеріалів, а окремі роботи взагалі не виконувались.

Для цього правоохоронці нещодавно, за рішеннями суду отримали доступ до оригіналів ряду документів.

Цілком ймовірно, що слідчі зможуть встановити прізвища та притягти до відповідальності тих, хто наживався на бюджеті. Серед них можуть бути колишні високопоставлені чиновники Тернопільської обласної державної адміністрації, одного із її структурних підрозділів та навіть колишній народний депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com