В Чорткові місцева влада намагалася в 5 разів збільшити податок на нерухомість для населення

Влада Чорткова готувала сюрприз до Нового року для місцевого населення.

Під час сесійного засідання на розгляд депутатів винесли проект рішення, яким хотіли в 5 разів збільшити податок на нерухомість для фізичних осіб.

Щоправда, для прийняття рішення бракнуло голосів.

Отже, рішення щодо встановлення ставок податків на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на 2020 рік прийнято в середині цього року. 26 червня 2019 року депутати більшістю голосів прийняли рішення №1508.

Документом встановлено, що громадяни, які є власниками будинків, котеджів, квартир у 2020 році повинні сплачувати податок в розмірі 0,1 відсотка мінімальної заробітної плати за кожний квадратний метр такої нерухомості. Ті ж, які проживають в гуртожитках (в тому числі і студентських), не мали б платити нічого.

Тільки, ще не встигли такі місцеві податки дійти до нарахування та сплати, як владі цього стало замало. Для прикладу, новим проектом рішення намагалися збільшити в 5 разів податки власникам будинків, котеджів, квартир та встановити їх для жильців гуртожитків.

Також, пропонувалося в декілька разів збільшити податки й для представників бізнесу. А це офісні, торгові, виробничі приміщення, склади, гаражі та інше.

Проект отримав лише 10 голів, здебільшого за рахунок представників політичних партій “Сила людей” та Блоку Петра Порошенка.

За нього проголосували міський голова Володимир Шматько, секретар міськради Ярослав Дзиндра, їхні однопартійці із “Сили людей” Наталія Великоборець, Зоряна Лесейко, Любомир Махомет, Віталій Царик, представники БПП Віталій Кресеніський, Олександр Хотюк, Світлана Черниш, а також представниця Радикальної партії Олена Скалій.

Раніше ми повідомляли, що Чортків накопичує борги.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com