В Тернополі штучно створюють паніку щодо коронавірусу

Як тільки закінчилися усі свята, тернополяни вирішили продовжувати пересилати знайомим якісь однотипні повідомлення через соцмережі та месенджери.

Ще декілька днів тому в топі були іконки, свічки, валентинки, а зараз – повідомлення про недопущення облаштування карантинної зони для українців, яких мають привезти з Китаю.

Вчора з’явилася інформація, що Міністерство охорони здоров’я проводить моніторинг щодо можливості прийняття лікувальними закладами українців, яких готують до евакуації із ураженої коронавірусом провінції Китаю. Розглядають варіанти абсолютно в усіх областях. В Тернопільській області таким закладом визначили санаторій “Медобори” в Конопківці Теребовлянського району. Проте, вказаний санаторій є приватним, а тому змусити їх власників приймати будь-кого примусово, не можливо.

Та все ж, люди забили на сполох. Цю тему активно почали обговорювати в соціальних мережах. Сьогодні навіть відбувся негайний пікет та позачергова сесія Микулинецької селищної ради. Тільки в обласній державній адміністрації витримують паузу та зберігають спокій, адже, за їхніми даними, підтвердження про плани розташування карантинної зони в Конопківці немає.

Тим не менше, сьогодні тернополяни вдалися до масової розсилки повідомлень із закликом телефонувати на вказаний телефонний номер, аби не допустити перевезення евакуйованих із Китаю людей саме на Тернопільщині.

Проте, це більше схоже на намір штучно створити паніку. Бо як відомо, “заведеними” людьми набагато легше маніпулювати.

 

Читайте також:

Українців із епіцентру спалаху коронавірусу можуть привезти на Тернопільщину

В Микулинцях не хочуть приймати людей із Китаю: сесія прийняла термінове рішення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com