Українців із епіцентру спалаху коронавірусу можуть привезти на Тернопільщину

Інформація про можливе облаштування на Тернопільщині українців, яких планують евакуювати із Китаю, поширилась сьогодні.

Різні джерела повідомляють про те, що тимчасова резервація буде облаштована в санаторії “Медобори”, що в Конопківці на Теребовлянщині.

В Тернопільській ОДА заявили, що підтвердження такої інформації надати не можуть. А заклад для двотижневого карантину Міністерство охорони здоров’я шукає у кожній області.

Всього із Китаю планують евакуювати 98 українців. Відповідальні працівники Кабміну вже повідомили, що на борт літака допустять лише тих, в кого не буде підвищеної температури чи якихось інших ознак вірусу.

Та остерігатися є чому. Кожен, навіть здоровий в даний час громадянин, може бути носієм вірусу і перебувати на якісь із стадій інкубаційного періоду.

Якщо людей із Китаю перевезуть на Тернопільщину, це може нести й певну загрозу жителям області, адже літак не зможе приземлитися відразу на території санаторію. Евакуйованих громадян доведеться везти із летовища поблизу Тернополя.

Окрім цього, ніхто не гарантує, що такий переїзд із Китаю виявиться єдиним. Не виключено, що в майбутньому ще з’являться охочі повернутися до України. Звісно, що в такому випадку потенційних носіїв хвороби відправлять в те ж саме місце.

На сполох вже забили в міській раді Тернополя. Мовляв, інфекційні відділення міських лікувальних закладів КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» та КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня», які визначені госпітальними базовими закладами для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку нового коронавірусу 2019-nCoV у Тернопільській області, не забезпечені необхідним медичним обладнанням, медичними препаратами та не готові до надання повноцінної медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку нового коронавірусу 2019-nCoV.

Окрім цього, Тернопільщина – одна з областей України, яка не має обласної інфекційної лікарні, що спричиняє подвійну небезпеку для жителів міста та області.

В Микулинецькій громаді вже у вівторок вранці планують провести позачергову сесію. Не виключено, що поширена інформація може спровокувати протестні акції під стінами облдержадміністрації.

 

2 коммент. к Українців із епіцентру спалаху коронавірусу можуть привезти на Тернопільщину

  1. […] Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що влада розглядає варіант розміщення евакуйованих з Кит…. […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com