Відремонтуйте нас…Тернопільські фонтани, про які забули. Частина друга. Фото

 

У міській раді чомусь вважають, що в Тернополі залишилося лише два фонтани, яким потрібне “нове дихання”. Це – водограй «Олімпіада» у Парку Національного Відродження і плавучий фонтан на Тернопільському Ставі, який затонув ще 10 років тому.

Але, якщо місцева влада досі не помітила, то ми їй відкриємо очі на ще як мінімум три водограї, які також мріють стати красивими.

Перший з них – фонтан на острівку «Чайка», який, до слова, хоч інколи працює, а інколи – ні, але його зовнішній вигляд просто «вибивається» із загальної картини Тернопільського ставу. Поржавіла стара конструкція водограю немов випадково опинилася посеред води, а тернополянам доводиться нею «любуватися».

Другий фонтан – це багатостраждальне «Щастя», про яке ми вже неодноразово писали. Проте, як бачимо, або міська рада не читала, або її все влаштовує. Тільки, зважаючи на зовнішній вигляд і стан, у якому перебуває водограй, його, напевно, час перейменувати у «Нещастя».

І це ще ми не згадали про те, що цей фонтан дуже часто приміряє на себе роль смітника: у ньому як не цілі мішки із відходами лежать, то просто порожні пляшки, обламане гілля із дерев і присохлі пелюстки троянд. Мабуть, у міській раді вважають, що тернопільські молодята, окрилені щастям і коханням, не помічають цієї «краси».

Про третій фонтан – «Джерело» у парку «Топільче», який знаходиться у стані «розвалюхи» – ми також вже писали. І коли у мерії нарешті виберуться із реконстукцій-перереконструкцій Набережної, сподіваємось, там звернуть свою увагу і на ці водограї.

 

P.S. А поки названі вище фонтани мріють про свій оновлений зовнішній вигляд, місцева влада повним ходом ремонтує водограї у парку «Топільче», будує новий на бульварі Данила Галицького та вкотре реконструює «Каскад». Загальна вартість робіт, до слова, становить 2,4 млн. грн.

Ех, пощастило їм, що не кажіть…

 

Краса “неописуєма”, що не кажіть…

 

 

Можливо, міська рада чекає, поки і цей фонтан потоне. Принаймні, слухати скарги не доведеться і гроші можна буде витратити на чергову реконструкцію “Каскаду”

 

Без сліз на таке “Щастя” не поглянеш…

 

Сьогодні тернопільських молодят зустрічав непрацюючий фонтан…

 

…. порожні пляшки, обламане гілля з дерев…

 

…. неприбрані пелюстки троянд, невідомо якої давності….

 

…. і пакетик загубився

 

Тільки підпису не вистачає: “З любов’ю. Міська рада”

 

“Джерело” у парку “Топільче” – не у кращому своєму вигляді

 

Жаль, що у місті нема кому потурбуватися про цей і інші водограї…

2 коммент. к Відремонтуйте нас…Тернопільські фонтани, про які забули. Частина друга. Фото

  1. Ігор сказав:

    міська рада, наскільки я памятаю, казала, що буде робити 1 фонтан в рік, а не ТІЛЬКИ один, як ви написали. Будьте уважні 😉

  2. svetik сказав:

    У тексті не сказано про ТІЛЬКИ один фонтан. Та й суть тут у тому, щоб НОРМАЛЬНО ремонтувати, а не так, щоб кожен рік чи через рік одні й ті самі водограї робили-перероблювали, а той самий “Щастя” вже стільки років позорить Тернопіль!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com