Омбудсмен заставляє голову Тернопільської ОДА належно реагувати на спалах COVID-19 в Почаївській лікарні

У працівників Почаївської обласної психоневрологічної лікарні зафіксовано випадки захворювання на COVID -19. Про це працівникам Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини повідомила головний лікар закладу Лариса Василюк, яка зараз перебуває на лікування в Тернополі у зв’язку з виявленим у неї гострої респіраторної коронавірусної інфекції COVID -19.

За її словами, крім неї ще один лікар перебуває у реанімаційному відділенні обласної лікарні з діагнозом COVID-19.
«Станом на 27 квітня у 26 пацієнтів відділення для чоловіків було лабораторно підтверджено коронавірусну інфекцію COVID-19. Четверо з них переведено до центральної міської лікарні м. Почаєва, у решти перебіг захворювання наразі проходить у легкій формі», – зазначила Лариса Василюк.

Вона додала, що у разі загострення, хворих будуть направляти до Кременецької центральної районної та Почаївської міської лікарень.
Також головний лікар Почаївської обласної психоневрологічної лікарні зазначила, що 25 квітня додатково було здійснено забір зразків матеріалів для тестування на SARS-CoV-2 лише 30-ти пацієнтів та персоналу, оскільки не вистачило пробірок для забору крові.

«Придбання пробірок профінансовано і після їх отримання, лікарнею будуть здійснені дослідження у решти пацієнтів і працівників. Результати досліджень очікуються», – повідомила головлікар.

Почаївська обласна психоневрологічна лікарня розрахована на 100 ліжко-місць, на сьогодні у закладі перебуває 62 особи.

За словами головного лікаря, з 12 березня у лікарні запроваджено карантинні заходи. Зокрема, на планове лікування не приймаються нові пацієнти. Пацієнти, стан яких дозволяє продовжувати лікування в амбулаторних умовах, виписуються. Працівники забезпечуються індивідуальними засобами захисту у межах виділеного фінансування (додаткового фінансування не виділено, засобів недостатньо). Також було запроваджено температурний скринінг всіх працівників перед робочою зміною, закуплені дезінфікуючі засоби, забезпечено жорсткі обмеження для спілкування з відвідувачами і між пацієнтами відділення для чоловіків і жінок. У самому Почаєві, у зв’язку із вірогідністю поширення інфекції, запроваджені жорсткі вимоги до дотримання санітарно-гігієнічних норм.

Крім того, у закладі на стаціонарному лікуванні перебувають понад 40 пацієнтів, які потребують влаштування до закладів соціального захисту населення. До того ж, частина з них є мешканцями інших областей і навіть країн. У деяких втрачені документи, що посвідчують особу.

На адресу Тернопільської ОДА буде підготовлено акт реагування Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com