Призначено голів Козівської, Кременецької, Борщівської та Бучацької РДА

Президент України Володимир Зеленський своїми розпорядженнями від 26 травня 2020 року призначив голів Козівської, Борщівської та Бучацької районних державних адміністрацій.

Микола Михайлів, голова Козівської РДА

Головою Козівської районної державної адміністрації став Микола Михайлів. До цього він був заступником селищного голови райцентру. Він деякий час працював в приватній сфері, потім недовго очолював комунальний напрям в Козові, двічі обирався депутатом селищної ради.

Деякий час на цю посаду претендував заступник голови районної ради Роман Солтис.

Очільником Борщівщини став Юрій Гуцул. Останнім часом він “працював” у своєї мами в ресторані “Едельвейс”. Попереднім претендентом на посаду голови Борщівської РДА був депутат обласної ради Андрій Ратушняк, але його кандидатуру перестали розглядати з приходом Володимира Труша.

Бучацьку РДА очолила свободівка Олена Кравчук, колишня очільниця Управління праці та соціального захисту населення. Вона була депутатом Бучацької районної ради минулого скликання від ВО “Свобода”. У 2015 році Олена Кравчук балотувалася до обласної та районної ради від цієї партії, але набрала мізерну кількість голосів. Останнім часом активно зайнялась підприємницькою діяльністю в сфері роздрібної торгівлі продовольчими товарами.

 

Головою Кременецької районної державної адміністрації став чиновник з облдержадміністрації Василь Ясіновський.

Вже деякий час він приміряв крісло голови РДА, перебуваючи постійно в Кременці. Він був третім за черговістю кандидатом на посаду голови Кременецької районної державної адміністрації. Раніше на цю посаду претендував теперішній перший заступник голови Вячеслав Онишкевич, як “перехідний прапор” від команди Порошенка новій владі. Пізніше офіційно розглядалася кандидатура безробітного колишнього чиновника Ігоря Гука.

Василь Ясіновський – працівник Тернопільської обласної державної адміністрації. Проживає він в Тернополі, тож, очевидно, планує доїжджати до Кременця за рахунок бюджету. За керівництва свободівців в Тернопільській ОДА Василь Ясіновський очолив департамент розвитку інфраструктури, але пізніше був звільнений з цієї посади. Чиновник вважав звільнення незаконним, а тому оскаржив його в суді. Феміда стала на його сторону, але повертатися вже не було куди через ліквідацію посади. Тож, Ясіновського призначили керувати медійним напрямком в обласній адміністрації. Тепер його відправляють до Кременця.

Таким чином, без очільників наразі залишаються Зборівський та Тернопільський райони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com