В Копичинцях міська влада спровокувала конфлікт з вчителями

В Копичинцях педагоги школи вимушені публічно протистояти рішенням влади містечка.

Вчителі звинувачують керівництво громади в непрофесійному та неправильному відборі навчального закладу, який має отримати статус опорного. Та й сам відбір, за словами педагогів, провели тихцем та без широкого обговорення.

Наводимо публічне звернення колективу ЗОШ №2 без будь-яких коригувань:

“Ми, педагогічний колектив загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 м. Копичинець та члени громадської організації «Майбутнє дітей», схвильовані ситуацією, яка склалася в нашому містечку. Починаючи з листопада 2019 року, триває протистояння між представниками місцевої влади та педагогічними колективами двох шкіл щодо створення опорного навчального закладу. Педагогічний колектив нашої школи неодноразово у письмовій формі звертався до Президента України, Прем’єр-міністра, Кабінету Міністрів, в Тернопільську ОДА щодо непрозорості і неправомірності звернення міської ради про прийняте нею рішення створити опорний заклад на базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія» м. Копичинці. Під час зустрічі (в листопаді 2019 року) педагогічного колективу із представниками міської ради місцева влада заперечила дану інформацію. На деякий час (з листопада 2019 року до червня 2020 року) обговорення цього питання призупинилося. Однак у червні, незважаючи на карантинні заходи, канікулярний час, перебування педпрацівників у відпустках, розпорядженням представників міської ради оголошено конкурс про опорний заклад в Копичинецькій ОТГ. Було створено некомпетентну в сфері освіти комісію (17 осіб), яка мала би визначити переможця. А її членами стали представники місцевої влади, бюджетні працівники, які залежні від вказівок керівництва громади. Виникає питання: чому у склад комісії не включені представники районного відділу та обласного управління освіти? Обурення викликає і той факт, що підрахунку балів, відповідно до пунктів умов проведення конкурсу, які мали бути занесені до відомостей, розданих членам комісії на початку засідання, ми не почули, тому що їх нам не озвучили, оскільки голосування відбулося «відкрито» (підняттям рук у таємній кімнаті). На пропозицію окремих членів комісії, депутатів міської ради, перш ніж прийняти рішення, відвідати обидві школи, з метою аналізу рівня матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів (а загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 більша за площею від НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназії» на 1400 м2, новітня і сучасна будівля), більшість членів комісії відмовилася. А 14 липня 2020 року відбулася сесія, на якій депутати не підтримали рішення комісії про створення опорного закладу на базі НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія». Але таке голосування чомусь знову не влаштовує нашу владу. Напрошується висновок про упереджене ставлення міської ради до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 м. Копичинець (адже ми неодноразово, три роки поспіль, зверталися з пропозицією до місцевої влади про створення опорного закладу на базі нашої школи).
Тож, мабуть, давно всім зрозуміло, що це питання вийшло далеко за рамки створення опорного закладу, оскільки воно стало стартом передвиборчої кампанії. Міська влада не може ніяк заспокоїтися. На вівторок 21 липня 2020 року призначено позачергову сесію, під час якої, не сумніваємося, буде виправлено попереднє рішення. Оголошення, згідно з регламентом, ніде немає, але депутати в телефонному режимі попереджені про день проведення зібрання. Багатьом із них погрожують, шантажують, залякують. На жаль, ми вже не знаємо, чого ще чекати від дій місцевої влади…” – йдеться у публічному зверненні педагогічного колективу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів м. Копичинець та членів громадської організації «Майбутнє дітей».

Друга школа опорна? – Ніколи!..Ми, педагогічний колектив загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 м. Копичинець та…

Опубліковано Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 2 м. Копичинці Понеділок, 20 липня 2020 р.

Читайте також:

Жителі Копичинецької громади не розуміють, за які заслуги міський голова отримує величезну зарплату

В Копичинецькій громаді провели акцію “Земля оптом для своїх”

1 коммент. к В Копичинцях міська влада спровокувала конфлікт з вчителями

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com