Вчитель з Тернопільщини переміг в Global Teacher Prize Ukraine 2020

Вчитель із Заліщик Василь Дяків став переможцем в престижному конкурсі Global Teacher Prize Ukraine 2020. Результати оголосили щойно.

Global Teacher Prize Ukraine – це щорічна національна премія для вчителів-агентів освітянських змін. Премія покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію засновано в 2017 році ГС “Освіторія” після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.

 

Довідково: Василь Дяків

Населений пункт: місто Заліщики Тернопільської області

Навчальний заклад: Заліщицька державна гімназія

Предмет: Всесвітня історія, Громадянська освіта, Історія України, Основи Здоров’я

Пан Василь здобув звання Заслуженого вчителя України і минулоріч переміг у конкурсі «Учитель року». 59 — саме стільки його учнів є переможцями обласних етапів конкурсу-захисту науково-дослідницьких та реферативних робіт МАН України. Діти — активні учасники конкурсів КВК, дебатів Поппера, інтелектуальних ігор. Семеро гімназистів брали участь у зйомках програми «LG-Еврика».

Мрія

Вичавити з педагога раба, який не хоче нести відповідальність і боїться робити вибір. Щоб вільний вчитель став серед дітей та батьків прикладом для наслідування у питанні свободи відповідального вибору. А освітня система створила широкі умови для його реалізації. Для цього необхідно предметно, конкретно, конструктивно співпрацювати з консервативними елементами освітньої системи у реалізації реформ: зменшення кількості предметів, створення практичних (компетентнісних, життєвих) навчальних програм, підвищення соціального статусу педагога, можливості створення індивідуальних освітніх програм тощо. І моя мрія полягає у тому, щоб це все формувалося і розвивалося не тоді, коли я буду пенсіонером, а щоб я ще працював і брав реальну участь у розвитку такої класної освітньої системи).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com