Тернопільський депутат вимагає розібратися із водопостачанням в Березовиці

Жителі Великої Березовиці готові перекрити дорогу та страйкувати. До такого рішення вони дійшли після того, як в їхніх оселях уже кілька днів поспіль зникає вода, повідомляє сайт ТОО ВО «Батьківщина».

У зв’язку з цим народний депутат України, голова ТО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний 5 липня звернувся з депутатським запитом до Генерального прокурора України В.Пшонки.

– До мене надійшло звернення депутата Великоберезовицької селищної ради Тернопільського району Тернопільської області Крутиголови В.П. – йдеться у запиті. – У зверненні зазначено, що 16-17 травня, 4, 11-12, 25-27 червня та з 1 липня 2013 року у селищі Велика Березовиця було відключено водопостачання та водовідведення.

Водопостачання здійснюється комунальним підприємством Великоберезовицької селищної ради «Аква-сервіс». Водовідведення здійснюється спільно вказаним КП «Аква-сервіс» та комунальним підприємством Тернопільської міської ради «Тернопільводоканал».

На думку заявника, борги КП «Аква-сервіс» виникли внаслідок зловживань директора підприємства – Б.Нетребського.

– Так, колишній директор КП «Аква-сервіс» Нетребський Б.В. за 10 місяців існування підприємства всі розрахунки проводив через касу готівкою. Він не виконав рішення виконкомів про те, що потрібно перевести розрахунки зі споживачами не через касу, а через пошту або банк. Тому невідомо, скільки сплачено споживачами коштів, хто є боржником і на яку суму. Невідомо, куди зникали гроші з каси, – сказано в запиті.

Ні під час роботи, ні при звільненні Нетребський Б.В. не надав розгорнутий фінансовий звіт про діяльність підприємства. Тому у жителів селища виникає обґрунтована підозра, що гроші, які вони заплатили, були привласненими і тепер на них перекладають борг перед КП «Тернопільводоканал».

Заявник інформує, що ні обласна, ні районна прокуратура належним чином не реагують на порушення.

Крім того, дивна ситуація склалася з тарифами: і КП «Тернопільводоканал», і КП «Аква-сервіс» хочуть отримувати плату за завищеним тарифом так, ніби кожен із них надає самостійно послугу з водовідведення.

Тому, як вказано у зверненні, Великоберезовицька селищна рада, якій належить підприємство «Аква-сервіс», та інший монопольний змовник – КП «Тернопільводоканал» своїми незаконними діями ведуть до дестабілізації ситуації в населеному пункті. Люди доведені до відчаю, а це може призвести до акцій протесту з перекриттям міжнародної автомагістралі Доманове-Ковель-Мамалига та залізниці.

Враховуючи наведене, керуючись ст. 86 Конституції України, ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України», вимагаю вжити невідкладних заходів для захисту прав жителів селища Велика Березовиця Тернопільського району Тернопільської області на надання їм послуг з водопостачання і водовідведення відповідно до вимог чинного законодавства України та на підставі економічно обґрунтованих тарифів, провести перевірку, в ході якої, зокрема, встановити осіб, винних у привласненні коштів громадян, які були сплачені підприємству «Аква-сервіс», що призвело до виникнення боргу перед КП «Тернопільводоканал», та осіб, винних у завищенні тарифів. Про результати розгляду запиту прошу повідомити мене у порядку і в терміни встановлені ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України», – підсумовано в депутатському запиті.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com