Тернопільський депутат розповів про “піаністів” у Верховній Раді

9f7f0784ca34719856d071ac651b3bf0Під час парламентських виборів 2012-го Володимир Бойко здобув упевнену перемогу у 165 виборчому окрузі (Зборівський, Бережанський, Козівський, Підгаєцький, Тернопільський райони, частина Кременецького району та частина міста Тернополя). Сьогодні ж, будучи наймолодшим депутатом в опозиційній фракції «Батьківщина», вже у статусі народного обранця він проводить активну роботу в населених пунктах області.

Ми вирішили поспілкуватись із Володимиром Богдановичем про підсумки його роботи в першому півріччі.

– Як побудована Ваша робота після обрання народним депутатом України?

– Кожен народний депутат зобов’язаний працювати відповідно до календарного плану роботи, затвердженого Постановою Верховної Ради України. Як правило, перший та третій тиждень кожного місяця відбуваються пленарні засідання в парламенті. Другий тиждень – це робота в комітетах та фракціях. А от четвертий тиждень щомісяця відведений для зустрічей із виборцями. Відповідно до цього графіку працюю і я. Ще перебуваючи в Києві, планую свою роботу в окрузі. Впродовж відведеного тижня проводжу прийоми громадян в селах округу, зустрічаюсь із керівниками органів місцевого самоврядування та виконавчої влади щодо вирішення проблем виборців, працюю з засобами масової інформації, щоб постійно інформувати жителів області про мою роботу.

– Тривалий час опозиція блокувала роботу Верховної Ради. Чим це було зумовлено і чого ви добились?

– Це були вимушені кроки. Фракція «Батьківщина» та й уся опозиція готова працювати, але виключно в межах закону та в інтересах українського народу. Тому, справді, коли фіксувались кричущі порушення, ми блокували роботу законодавчого органу. Для прикладу, фактично в кожному населеному пункті я отримував звернення з приводу необхідності припинення голосування за інших депутатів.

Якщо пригадуєте, в попередньому скликанні парламенту деяких депутатів називали «піаністами», оскільки вони голосували за своїх колег, бігаючи по рядах. Саме в такий спосіб приймалась пенсійна реформа, «мовний» закон, «харківські угоди», діючий бюджет та багато інших документів. Зараз все кардинально змінилося. Фактично опозиція змусила депутатів ходити на роботу.

На жаль, поодинокі випадки неособистого голосування досі трапляються. Для таких випадків ми домоглися внесення змін до Регламенту. І тепер, коли зафіксовано голосування за іншого депутата, головуючий зобов’язаний вилучити картку відсутнього депутата та поставити питання, що розглядалось, на переголосування.

Також блокуваннями Верховної Ради ми домоглись прийняття заяви парламенту щодо євроінтеграції.

Далі буде…

 

1 коммент. к Тернопільський депутат розповів про “піаністів” у Верховній Раді

  1. […] Ми вирішили поспілкуватись із Володимиром Богдановичем про підсумки його роботи в першому півріччі. Початок інтерв’ю читайте на нашому сайті тут. […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com