Тернопільські депутати – у Зарваниці. Фото

двт2Представники «Батьківщини» у Зарваниці молилися до Матінки Божої за долю українського народу, здоров’я та якнайшвидше визволення Юлії Тимошенко.

Разом з головою Політичної ради ВО «Батьківщина» та парламентської фракції «Батьківщина» Арсенієм Яценюком до прощі традиційно долучилися народні депутати України – представники Тернопільщини – голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний, перший заступник голови ТОО ВО «Батьківщина» Володимир Бойко та Михайло Апостол.

двт

Всеукраїнську прощу в Зарваниці також відвідали народні депутати Дмитро Шлемко – голова Івано-Франківської обласної організації ВО «Батьківщина», Максим Бурбак – представляв Чернівецьку «Батьківщину» та Михайло Хміль – Львівську партійну організацію. Окрім того, на прощі були присутні екс-народний депутат Остап Семерак, перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький та інші члени партії «Батьківщина» з Івано-Франківської, Чернівецької та Львівської областей.

Як підкреслив Арсеній Яценюк, цьогорічна Проща є знаковою, адже вона відбувається напередодні святкування 1025-ліття Хрещення Руси-України.

«Перед цим святом я хотів би звернутися до всіх конфесій, усіх церков, у першу чергу до Російської православної церкви. Це велике християнське свято, і його в жодному випадку не можна використовувати у своїх політичних інтересах. І я певен, що жодна церква і жодна конфесія не буде використовувати це як політику», – наголосив Арсеній Яценюк.

двт3

Проте, за його словами, треба пам’ятати історію того, як християнство поширювалося в наших краях: «Це почалося тут, на території України, в Київській Русі».

Народний депутат, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний наголосив на важливості Маріїнського духовного центру для Тернопільщини, України та всього християнського світу.

«Безумовно, це місце є особливим для кожного з нас, кожного прочанина та християнина, а особливо для жителів Тернопільської області, які знаходяться під опікою Зарваницької Матері Божої. І цю опіку відчуває наша партійна організація на чолі з нашим лідером Юлією Тимошенко.

Юлія Володимирівна неодноразово бувала у цьому святому місці, вона тут отримувала благословення від Владики та, після усамітнення, духовне збагачення. Я переконаний, що саме Матінка Зарваницька додає сьогодні сил Юлії Володимирівні, а всій нашій партійній родині наснаги до подальшої боротьби на благо України та українців», – висловив переконання Василь Деревляний.

двт4

Представники Тернопільської міської організації ВО «Батьківщина» цьогоріч пішки подолали десятки кілометрів від Тернополя до Зарваниці з молитвою за здоров’я своє та своїх рідних, а також здоров’я і визволення лідера партії «ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко та краще майбутнє для України.

двт5

Нагадаємо, що це вже не перше піша хода активістів «Батьківщини» до Зарваниці. Минулого року на чолі з головою Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василем Деревляним, партійці Тернопільської обласної, міської та районних організацій подолали більше 60 кілометрів за маршрутом Тернопіль – Заздрість (Теребовлянський район) – Зарваниця з нагоди 120 річниці від Дня народження Патріарха Йосифа Сліпого, повідомили у прес-службі ТОО ВО «Батьківщина».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com