В усі тернопільські ресторани скоро нагляне перевірка
В Україні пройдуть перевірки якості спиртного в ресторанах.
Про це на брифінгу заявив голова Державної інспекції України із захисту прав споживачів Сергій Орєхов. «У більшості ресторанних господарств України використовують лікеро-горілчані вироби власного виробництва. Немає жодних нормативних документів про походження цієї продукції. Ми не знаємо, наскільки ця продукція нешкідлива для споживачів», – сказав він.
Орєхов підписав розпорядження, яким доручив всім регіональним представництвам Держспоживінспекції провести перевірки ресторанних господарств, повідомляє РБК-Україна.
Нагадаємо, статистика ВООЗ за 2012 рік свідчить, що Україна займає п’яте місце в світі за споживанням алкоголю і друге – за рівнем смертності від цієї соціальної недуги в Європі. Українці споживають 15,6 л на душу на рік.
Нещодавно результати дослідження британської компанії IWSR повідомили про те, що Україна потрапила до трійки світових лідерів за споживанням горілки на людину. Згідно з дослідженням, середній українець випиває 7,7 літрів горілки на рік.
За даними Міністерстваа молоді та спорту, в Україні кожні 5 років виробництво алкоголю зростає на 50%. А Міністерство доходів і зборів України нещодавно виступило з пропозицією прирівняти пиво до алкогольних напоїв і збільшити ставку акцизного податку на пиво в три рази з 0,81 грн. за 1 літр до 2,43 за 1 літр.