Козова відзначила своє 570-ліття

До 570-літнього ювілею Козови у містечку ретельно готувались. Про це ще напередодні урочин свідчили пофарбовані лавочки у парку, огорожі на території автовокзалу, скрізь під­білені бордюри.

Насиченим цікавою програмою для різновікових категорій людей було і саме вміло організоване свято. Подбала селищна рада, зокрема її голова Петро Вацлавський та секретар Ігор Скобляк, про те, щоб день святкування ювілею був урочистим і його надовго запа­м’ятали козівчани.

У неділю зранку на міському стадіоні любителі спорту спостерігали міжобласний турнір з міні-футболу серед юнаків 1995-1996 років народ­ження дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у якому взяли участь чотири команди. Першість здобули гості із Тер­нополя, друге місце у команди зі Стрия і третє – у козівчан. Переможців наго­родили кубками, грамотами і медалями.

Відбулись тут і турніри з міні-футболу серед ветеранів Козови, вулич­них команд серед дітей, змагання з російського жиму. Перемогли футболісти-ветерани і команда вулиці Колійової, у жимі — Бережанці. Усі вони отримали кубки і грошові премії від селищної ради. Того дня ніхто не   був    обділений увагою — програма святкування охоплювала цікаве і веселе дозвілля як малечі, так і дорослих.

Різні   ігри   та конкурси для найменших учасників свята організувала культорганізатор будинку дитячої та юнацької творчості Світлана Пекар. А потім зраз новий   театр-студія    «Дивосвіт», керівником якого є Людмила   І    Ткаченко, прологом-виставою   розпочав концерт, приурочений Спасу — «Свято яблука». Загалом у концертній програмі прозвучало близько тридцяти вокальних номерів у виконанні Юлі і Олі Михайлюк, Ірини Банадиги, Юлі Коротницької, Богда­на Воднарука, Соломії Врублевської, Марії Мультан, Зоряни Сухарської, Ірини Бобко, Роксолани Пришляк, Олі Бригідер, Ірини Пекар, Діани Мосьондз. Як завжди, тішили глядачів виступи танцювального ансамблю «Первоцвіт».

Під час концерту дивосвітівці приго­щали  фруктами і святковим пирогом ‘людей на площі.

Гамірно і цікаво було біля атракці­онів, що радувало малечу.

Свою майстерність продемонстрував і народний аматорський духовий оркестр районного будинку культури (керівник Олег Смоляк).

Урочиста частина свята почалася із молебня, який відправили священики козівських автокефальної православної та греко-католицької церков о. Богдан Скас-ків, отець-декан Євген Бойко, о.Михайло Забанджала.

. Потім селищний голова Петро Вацлавський щиро привітав учасників, всіх жителів і гостей містечка із зна­менною датою, торкнувшись його історії і сьогодення.

Тепло   вітали   присутніх   голова районної ради Микола Погайдак і зас­тупник голови райдержадміністрації Ольга Банадига.

Велику групу козівчан було наго­роджено грамотами і грошовими пре­міями від селищної ради.

3 великим інтересом слухали присутні вітання, яке у віршованій формі написав наш земляк Зіновій Куціль і прочитав Йосип Осадца, виступивши в ролі гетьмана-козака.

А далі почався святковий концерт, організований депутатами селищної ради Світланою Андрушків та Василем Куп-чаком. З великим ентузіазмом співали улюбленці публіки — козівські аматори та гості з Тернополя Надія Гураль, Володимир Вермінський та Ігор Ясніш.

Як завжди, не обійшлося на кон­церті і без майстерних виступів учас­ників танцювальних колективів «Росин­ка» та • «Первоцвіт» (керівники Галина Данилів та Ольга Мартиновська).

На закінчення концерту його учас­ники виконали пісню про Козову, напи­сану Василем Купчаком в аранжуванні Віктора Петька і Святослава Сме-танського.

Підготували до урочин свій подарунок і Олександр Лашкевич, який виготовив емблему свята, та Любомир Півсеток, який виготовив до нього конверти і значки.

Милували зір святкові феєрверки.

Довго.ще звучала, на центральній площі музика — на дискотеці веселилася молодь.

Опя ПОПАДЮК



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com