Український фантаст Табанчик вважає, що вступити до ВНЗ через хабар – неможливо

509368_300Міністр освіти і науки Дмитро Табачник переконаний, що не залишилося жодної можливості вступити до ВНЗ через хабарі.

Про це він сказав під час прес-конференції, коментуючи затримання ректора податкового університету Петра Мельника, за те що той нібито брав гроші за вступ абітурієнтів до ВНЗ.

«М’ятих сторінок не залишилося. Більше того в цьому році наказ на зарахування буде формувати Єдина державна електрона база», – підкреслив він, запевнивши, що інших способів потрапити до навчального закладу немає.

Міністр переконаний, що всі подібні випадки є лише наслідком діяльності шахраїв та довірливості батьків, пише «Газета по-українськи».

«Мова йде лише про якусь невикорінну непересічну довіру людей: «Давайте ми ще якось перестрахуємося» – це головна проблема», – запевнив Табачник

Щодо справи Мельника, то міністр підкреслив, що не володіє інформацією про перебіг справи, оскільки вона є у підпорядкуванні міністерства доходів і зборів. Водночас він розповів, що останній раз ректора затримували при спробі взяти хабар у 2010 році.

«Коли я отримав офіційного листа від прокуратури, що директора вузу Запорізької області бере хабар, то в цей же день відсторонив, звільнив ректора, який був затриманий на одержанні грошової нагороди», – розповів він.

Щодо ситуації із Мельником, Табачник підкреслив:

«Це дійсно ситуація, яка плямує всю освіту. Але з іншого боку, жахливі ДТП не ставлять під сумнів те, що більшість водіїв це наші сумлінні громадяни, які дотримуються правил і використовують автомобіль лише як зручний засіб пересування, а не засіб нанесення комусь ушкоджень».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com