Тернополянам дадуть дешеві водійські права … можливо

prava-vodiyaМВС розраховує, що зміна виробника бланків водійських прав знизить їх вартість.

У Міністерстві внутрішніх справ України сподіваються, що зміна виробника бланків водійських посвідчень знизить їх вартість і найближчим часом буде вирішено питання постачання бланків поліграфкомбінату «Україна».

Як сказав начальник центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем МВС України Сергій Будник, висока вартість виготовлення водійського посвідчення була однією з причин заміни виробника, пише «Дело».

«Найближчим часом буде вирішуватися питання про постачання бланків, на яких будуть виготовлятися водійські посвідчення іншого виробника», – сказав він.

Він підкреслив, що ці бланки будуть виготовлятися на поліграфкомбінаті «Україна». «Найближчим часом буде затверджено макет посвідчення водія, відповідний зразок буде затверджений постановою Кабінету міністрів», – сказав він.

При цьому начальник центру безпеки дорожнього руху підкреслив: «У нас є надія, що вартість (отримання водійського посвідчення) буде знижена».

Він нагадав, що раніше вартість, заявлена ​​виробником (ЄДАПС), становила 198 грн. без чіпа і 247,5 грн. з чіпом.

В даний час здійснюється видача водійських посвідчень в децентралізованому порядку, посвідчення видаються без чіпів вартістю поки 198 грн.

Відповідаючи на уточнююче питання про те, наскільки може бути знижена вартість отримання водійського посвідчення у зв’язку зі зміною виробника, Будник не зміг вказати точну цифру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com