Тернополянкам обіцяють декрет зараховувати до страхового стажу

декретКабінет Міністрів підтримав пропозицію Мінсоцполітики про включення до страхового стажу відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку. Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, коментуючи прийнятий урядом законопроект, інформує прес-служба Мінсоцполітики.

«Мінсоцполітики запропонувало, і уряд підтримав пропозицію про включення до страхового стажу відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку», – сказала Королевська.

Вона нагадала, що зараз період перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку не зараховується до страхового стажу. Міністр підкреслила, що ні роботодавець, ні жінка, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку, не отримують жодної додаткової фінансової навантаження.

«Наведу простий приклад. Сьогодні жінка, яка йде у відпустку по догляду за дитиною з майже 5-річним страховим стажем, через 3 роки може розраховувати на виплату в розмірі тільки 60% середньої зарплати при виході на лікарняний», – зазначила Королевська, додавши, що новий закон передбачатиме включення періоду догляду за дитиною до страхового стажу, а отже до п’яти років додадуться ще три.

За словами Королевської, це дозволить жінці автоматично отримувати виплату лікарняних у розмірі 100% від середньої зарплати. Як зазначила міністр, позитивні зміни відчують на собі близько 240 тисяч працюючих жінок на рік, які після закінчення відпустки по вагітності та пологах оформляють відпустку для догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку.

«Після прийняття законопроекту парламентом жінкам почнуть зараховувати до страхового стажу період відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку Це матиме значний вплив на їх майбутню пенсію і значно збільшить їх рівень соціального захисту», – підсумувала Королевська.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com