Тернопільщина дочекалася нових шкіл. Навіщо тоді закривали старі?

school2220Ставлення дітей до навчання, зокрема, залежить від комфорту в школі. 1 вересня всі керівники регіонів, міст, районів підуть на свято Першого дзвоника. І люди повинні бути впевнені, що всі необхідні роботи зроблені якісно, ​​зазначив віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час наради з керівниками регіонів з підготовки навчальних закладів до нового навчального року та нового опалювального сезону.

Зараз закінчуються ремонтно-профілактичні роботи в 19,5 тис. шкіл. У 85% шкіл (17 тис.) всі роботи вже завершені. У тому числі в 15% шкіл було проведено капітальний ремонт (2,3 тис. шкіл).

«При підготовці особлива увага приділяється якості забезпечення теплом навчальних закладів та впровадження енергоефективних технологій. Для цього проводиться ремонт систем опалення в 1,6 тис. шкіл і реконструюється більше 4,5 тис. шкільних котелень. Зараз стан виконання робіт становить 76% і 69% відповідно», – сказав Олександр Вілкул.

«Крім ремонтів і реконструкцій, – зазначив віце-прем’єр, – у 2013 році відкриється 13 нових шкіл. 1 вересня відкриється 11 нових шкіл майже на 3 тис. місць в Івано-Франківській, Київській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Рівненській областях та м. Києві. Ще 2 школи – в Донецькій і Житомирській областях будуть відкриті до кінця року ».

Важливим елементом підвищення якості навчального процесу є оновлення харчоблоків в 4 тис. шкіл та оновлення спортивних залів у 3 тис. шкіл. Також до нового навчального року в 5 школах будуть добудовані нові приміщення, в тому числі, корпуси і спортзали.

«Ще одним важливим питанням є облаштування шкіл внутрішніми санвузлами. «Цього року вже встановлено більше 1 тис. таких санвузлів. До кінця року санвузли з’являться ще в понад 1 тис. шкіл. На наступний рік залишиться добудувати близько 1200 », – сказав Олександр Вілкул. Він зазначив, що це питання здоров’я – учнів і викладачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com