На Бережанщині за підтримки тернопільського депутата відкрили дитсадок, який не могли збудувати цілий рік

дитинаЗа останні десять років Україна втратила 268 сіл. Крім того, тисячі перебувають на межі вимирання. Через відсутність дитячих садочків, навчальних та медичних закладів, газо- та водопостачання, нормальних доріг люди виїжджають цілими сім’ями в пошуках кращого життя.

Дійсно, сьогодні села вимирають в буквальному розумінні цього слова. В середньому з карти України щороку зникає близько 20 сіл.

Згідно з даними Міністерства агрополітики, у 2008 році в 72% сільських населених пунктах країни не було дитячих садків, в 78% – водопроводів, в 57% – газопроводів. В кожному другому селі були відсутні середні школи, клуби, будинки культури, пише сайт ТОО ВО «Батьківщина».

Жителям села Надрічне Бережанського району пощастило – вони проживають у перспективному селі. Тут є школа і ФАП, функціонує газо- та водопостачання, збереглась ще відносно добра дорога до районного центру. І ось 18 серпня 2013 року, напередодні Дня незалежності, урочисто було відкрито дитячий садок «Малятко», де будуть виховуватись поки що 16 діток.

Та до цього свята мешканці села йшли довго. Виділених коштів на реконструкцію приміщення для дитячого садочка не вистачило. Доводилося багато видів робіт виконувати самотужки. Звернулися до керівництва місцевого сільськогосподарського підприємства, приватних підприємців, до народного депутата України Володимира Бойка. Володимир Богданович не залишився осторонь народної будови. Він надав три тисячі гривень для встановлення огорожі навколо ігрового майданчика дитячого садочка.

В урочистостях з освячення дитячого садочка взяв участь і передав вітання мешканцям села від народного депутата України Володимира Бойка Василь Калинюк, помічник-консультант народного депутата, голова Бережанської районної організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». У своєму вітальному слові він сказав: «…Якщо у селі народжуються діти, якщо у селі відкривається дитячий садочок, то село має перспективу. Адже інвестиція у дітей – це інвестиція у майбутнє! Інвестиція у майбутнє нашої держави!..».

Від районної партійної організації та від місцевого осередку партії Василь Михайлович передав дитячому садочку канцелярських товарів та іграшок на суму 500 гривень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com