В облраді шукають “козла отпущения”

СвободаДепутат Тернопільської обласної ради від «Свободи» Степан Кондирєв написав заяву про вихід з фракції.

Свої дії він публічно обґрунтував невдоволенням щодо дій своїх колег по фракції, їх протистоянням з іншими політичними силами, що створює умови для загострення соціально-економічної ситуації в регіоні у зв’язку з неприйняттям обласного бюджету, а також втратою довіри виборців до вказаної політичної силі, пише «Ревизор».

Окремо Кондирєв зазначив, що серед представників «Свободи» немає чіткого розуміння щодо подальших дій по виходу із ситуації.

Тим часом, керівництво обласного осередку партії планують низку заходів, мета яких полягає в тому, щоб переконати населення, що вина за їхню бездіяльність лежить на виконавчій владі.

Зокрема, заплановано оприлюднення відкритого звернення до президента України та громадських організацій регіону з вимогами звільнити губернатора Валентина Хоптяна, звинувативши останнього в небажанні шукати компроміс з опозицією. Аналогічні звернення планується організувати і від імені вчительських профспілок.

У свою чергу куратор регіону в парламенті народний депутат Олексій Кайда планує особисто відвідати засідання Ради регіонів і звернути увагу президента на дії Хоптяна.

Нагадаємо, Тернопільська область залишається єдиною, яка вже більше, ніж півроку живе за минулорічним бюджетом, адже прийняти новий депутати ніяк не можуть. Востаннє обласна рада збиралася на сесію ще в листопаді минулого року, а спроби першого заступника голови Сергія Тарашевського скликати депутатів у сесійну залу ще ні разу не увінчались успіхом.

Тож у раді продовжуються політичні інтриги: «Свобода» вимагає введення тервиборчкомом 16 депутатів, члени ТВК від провладних партій блокують цей процес – і ніхто не хоче йти на поступки.

Доки ще область спостерігатиме за цим цирком, можна тільки здогадуватись…

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com