ДАІшники вже готують кишені для штрафів

даіІнспектори ДАІ з вересня почнуть перевіряти автовласників на наявність документу про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів , передає УНН.

«З 1 вересня 2013 року набирає чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм».

Нагадуємо, що зазначеним Законом Міністерству внутрішніх справ делеговано ряд повноважень, а саме перевірку наявності документа про сплату податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів», – йдеться в повідомленні ДАІ.

При цьому в разі перереєстрації транспортного засобу, придбаного в особи, яка не є платником податку за утилізацію, ДАІ оформлюватиме та видаватиме довідки про сплату податку за таку утилізацію.

Водночас автовласники, які отримали автомобіль як гуманітарну допомогу, отримуватимуть в ДАІ довідки про звільнення від сплати утилізаційного податку.

В разі втрати або зіпсування довідки, ДАІ безоплатно видаватиме її дублікат.

Відповідно до закону, на ДАІ покладені функції ведення реєстру транспортних засобів, з яких сплачено податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів, та реєстру автомобілів, на які цей податок не поширюється.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com