Завтра тернополяни дізнаються правду. Відео

Безимени-1Остаточну причину загибелі риби у ставку парку «Топільче» експерти обіцяють назвати завтра. Сьогодні взяли додаткові проби води на токсичність.

Попередньо рибоохоронці та екоінспектори підозрюють, що риба загинула через водорості, якими заросла водойма. Ймовірно, водорості забирають багато кисню, і риба просто не мала чим дихати.

Денис Коваль, завідувач сектору іхтіології та регулювання рибальства Тернопільрибоохорони: «Сьогодні ми відібрали проби на проведення ще одного аналізу на токсичність фітоплантону, оскільки ми бачимо, що сьогодні і минулого разу вода зеленувата, це означає, що саме зараз відбувається процес розвитку мікроорганізмів, і тоді ми вже будемо знати дві причини, які могли призвести до того, що тут сталось».

Денис Коваль пояснює, специфіка цих водоростей у тому, що вони забирають кисень, відповідно риба не має чим дихати. Зараз на ставку затишшя, проте рибоохоронці припускають, риба може знову гинути.

Остаточну причину загибелі майже ста кілограмів риби в одному зі ставків парку «Топільче», експерти держекоінспекції та рибоохорони обіцяють назвати в середу, 4 вересня, йдеться у сюжеті tv-4.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com