«Регіонали» придумали, що робити з тими, хто не послухав президента. Список

golosuvannya-610x270Голосування у Верховній раді показало  далеко не всі депутати від Партії регіонів готові покірно виконувати вимоги і прохання президента Віктора Януковича.

У середу, 4 вересня, на засіданні фракції ПР у кінотеатрі «Зоряний » глава держави майже дві години переконував нардепів підтримати документи , які необхідні для підписання договору про асоціацію з ЄС. Депутати президенту не перечили, але наступного дня деякі з них проголосували по-своєму.

Наприклад, В’ячеслав Богуслаєв, власник компанії «Мотор Січ», не підтримав жоден з п’яти євроінтеграційних документі . Так вчинив не тільки він, а й Юрій Іванющенко, знайомий з президентом більше 30 років. Компанію їм склали Володимир Малишев, екс-начальник служби безпеки СКМ Рината Ахметова , і Юрій Поляченко, колишній міністр охорони здоров’я.

Деякі члени фракції ПР просто не з’явилися до Ради , серед них – Олександр Волков, президент Федерації баскетболу, і Андрій Деркач, екс-глава НАЕК

«Енергоатом». І це при тому, що до парламенту прийшов навіть один з найбільш злісних прогульників попередньої сесії – Василь Хмельницький .

Ще 31 регіонал проголосував лише за окремі євроінтеграційні закони. Наприклад, Микола Рудьковський підтримав один проект , Ігор Марков – два , Володимир Зубик – три. Більшість з них також не коментують ситуацію. Але деякі поспішають виправдатися.

«Я підтримую всі закони, які потрібні для підписання договору про асоціацію. Просто не встиг натиснути на кнопку для голосування або розмовляв по телефону. Точно не пам’ятаю», – пояснює Володимир Демидко, який не брав участь у двох важливих для президента голосуваннях. Тоді як Марков відкрито говорить: він голосує лише за ті закони , які вважає корисними для країни. «Мене обирали жителі Одеської області, і я відповідаю за свої голосування в парламенті тільки перед ними», – сказав нардеп.

На відміну від нього, Олег Царьов, який раніше ставив під сумнів доцільність підписання договору про асоціацію, підтримав усі євроінтеграційні законопроекти. «Я переконаний , що вони необхідні Україні», – вважає тепер Царьов.

Анатолій Кінах, заступник голови фракції ПР, запевняє, що кожен з депутатів, який не голосував за євроінтеграційні закони, повинен буде пояснити керівництву фракції, чому він так вчинив: «На найближчому засіданні ми проведемо дискусію з цього приводу». У свою чергу Олена Бондаренко, ще один заступник Єфремова, пообіцяла, що для « неслухняних » нардепів така поведінка не пройде безслідно: «Не можна говорити, що це все забудеться. Ми зробимо певні висновки». Проте вона впевнена, що нікого з тих, хто «провинився», виключати з фракції не будуть, пише Forbes.

Bezyimyannyiyo

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com