Тернопільським освітянам немає грошей на зарплату

нема грошейУкраїнські викладачі, вчителі та вихователі хвилюються, чи отримають у повному обсязі зарплату.

Керівник профспілки освітян Георгій Труханов заявив, що передбачені у Державному бюджеті 2013 року видатки на освіту недостатні для забезпечення своєчасної виплати зарплати в установлених законодавством розмірах.

За даними організаційних ланок профспілки, місцеві бюджети потребують близько 5,3 мільярда гривень на технічне забезпечення, опалення. З них на заробітну плату – 2,9 мільярда гривень, повідомляє «Високий замок».

«Схожою була ситуація і торік, – розповів очільник профспілки. – Завдяки діалогам з міністерством 2,4 мільярда гривень все-таки знайшли».

Як розповіли у Профспілці, ситуація з освітянською заробітною платою не є для них новиною. Про це знали ще у травні, однак лише 27 серпня Георгій Труханов виступив із відповідною зая­вою на підсумковій колегії Міністерства освіти. У міністерстві кажуть – кош­ти на зарплату знайдуть.

 

Проте питання в тому, коли знайдуть? А якщо, зважати на те, що Тернопільщина ще досі немає бюджету, то тернопільським освітянам є чого хвилюватись і сказати чергове «дякую» депутатам облради. Думаємо, нікого не здивує, якщо скоро із такими проблемами зіштовхнуться і медики, і решта бюджетників. До слова, виплату по безробіттю і лікарняних в області боргують ще з червня…

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com