Як покарають співачку за «бидлячі школи»?

maxresdefault-620x270Міністерство культури вимагає від солістки Національної опери Катерини Абдулліної публічного вибачення за називання шкіл з українською мовою навчання «бидлячими», пише “Українська правда”.

Про це йдеться у заяві Мінкульту, поширеній у п’ятницю у відповідь на гучний скандал.

«Дуже прикро, що у сфері культури працює людина з таким низьким особистим рівнем культури. Солістка Національної опери, яка мала б бути носієм духовності на національного культурного багатства, натомість постала перед громадськістю як аморальна, не толерантна особа», – йдеться у заяві Мінкульту.

«Вона представляє Україну на міжнародному рівні, зокрема і виконуючи українські народні пісні. Тож Катерина Абдулліна мала б, на нашу думку, щонайменше поважати ту культуру, носієм якої вона виступає у своїй професійній діяльності. Натомість вона дозволила собі публічно висловити зневагу до мови та її носіїв», – зауважує відомство.

«Ми вимагаємо публічного вибачення від Катерини Абдулліної. Вона має публічно перепросити не лише в учнів і освітян україномовних шкіл, а й у всіх громадян України, оскільки своєю заявою образила все суспільство», – заявляє Мінкульт.

Як відомо, у мережі виник гучний скандал через коментар солістки опери Катерини Абдулліної, у якому вона називає українські школи «бидлячими».

Висловлення солістки Національної опери Катерини Абдулліної про “бидлячі українські школи” в самому театрі вважають неприпустимим.

“Людина, що працює в Національному оперному театрі, не має права так висловлюватися, і навіть так думати, – заявив головний режисер театру Анатолій Солов’яненко в ексклюзивному коментарі LB.ua. – Вона живе і працює в Україні, її робота оплачується українською культурою і українською державою”.

На думку Анатолія Солов’яненка, якби Абдулліна працювала у Великому театрі в Москві або ж у Віденській опері її кар’єра після подібних висловлювань була б поставлена ​​під загрозу. Разом з цим, Національна опера, за словами головного режисера, буде шукати законні способи застосувати санкції проти Абдулліної , аж до звільнення з театру.

“Але я вважаю , що після таких заяв вона повинна сама прийти і написати заяву про звільнення”, – говорить Солов’яненко.

“Вона не має морального права працювати в Національній опері України “, – підсумував він.

Сама ж Абдулліна стверджує, що нічого не писала, а її акаунт у соцмережі зламали.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com