На західну Україну насувається 8-бальний землетрус

121189303-505x400Землетрус у 8 балів за шкалою Ріхтера прогнозує румунське Географічне товариство. Вчора свої припущення з цього приводу висловив фахівець з геофізики Рою Ніку. Він стверджує, що «качнути» може вже в найближчі 7 днів, а зона епіцентру землетрусу приблизно буде знаходиться біля Кишинева.

При цьому стихія здатна виявитися могутніше, ніж це було 31 серпня 1986, коли в результаті землетрусу в Кишиневі були жертви, а за медичною допомогою звернулося близько тисячі осіб.

Пошкодження отримали 55 тисяч житлових будинків, сотні шкіл, дошкільних установ і промислових підприємств. Понад 12,5 тис. людей позбулися даху над головою, пише thekievtimes.ua.

Жителям південних і західних регіонів України румунські сейсмологи рекомендують бути готовим до природних катаклізмів у всеозброєнні. Стихійне лихо може привести за собою урагани і морські шторми. Але, як стверджують фахівці, для малих акваторій це не становить небезпеки.

Передбачається, що Київ і прилеглі райони підземних поштовхів не відчують. До слова, відстань від Кишинева до Тернополя становить 532 км.

Останній з найбільш руйнівних землетрусів за всю історію сейсмічних спостережень у світі сталося 11 березня 2011 року в Японії на острові Хонсю. Стихія силою 9 балів забрала життя близько 16000 чоловік, більше 6000 отримали поранення. Були зруйновані 400 тисяч будівель, знищено цілі населені пункти та міські квартали.

Стихія також викликала аварію на АЕС «Фукусіма-1», яка, у свою чергу, призвела до забруднення великих територій радіоактивними речовинами. З наслідками цього землетрусу японські вчені борються досі, а світовий океан забруднюється радіоактивними речовинами донині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com