У колонії на Тернопільщині печуть найсмачніший хліб. Фото

До кінця цього року за розпорядженням Державної пенітенціарної служби повинні закрити хлопчачу виправну колонію у районних Бережанах. Ті, хто відбув тут «термін», навчилися самотужки… пекти хліб і булочки.

Такий хліб пекли у старовину галицькі господині. Тепер його печуть 19-­річні вихованці Бережанської колонії з Одеси Василь Колісник та Павло Лазебний.

Випікають хліб через кожні два дні, за тиждень ­– по 100 кілограмів, на весь контингент якраз вистачає.

bfc5538f4775b5d7d662a06b5ed65048

Зачерствіти не встигає – з’їдають. Печуть на букових і грабових дровах, які доставляють їм із лісових масивів на хуторі Малинівці – так дешевше, ніж на газі. Та й продукція виходить смачнішою, з димком. Апетитний цей хліб ще й тому, що тісто добре вимішують руками. Цю місію доручають засудженим підліткам – у них сили більше, ніж у місцевих кухарів-­жіночок, пише «Високий замок».

Власноруч випеченими паляницями і булочками з яблучним, вишневим і сливовим варенням колоністи пригощають своїх батьків, які навідуються до синів у гості. Родичі не можуть натішитися, коли проводять «дегустацію»: колись у руках їхніх чад були відмички до чужих помешкань, а тепер ці руки роблять благородну справу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com