Як міліціонери хотіли вкрасти мопед. Фото. Відео.

Минулого тижня в Донецьку даішники зупинили дівчину, яка керувала мопедом без прав. Питань ніяких – правильно зупинили, так їй і треба. Але після складання протоколу на дівчину вони вирішили … вкрасти сам мопед, хоча його припаркували без порушень, а поруч були знайомі дівчата з водійськими посвідченнями – вони спокійно могли і хотіли його відігнати.

Один з них, Дмитро Харченко, встав на трос, яким невідомі затягували скутер на евакуатор. За це «менти» склали на нього протокол за 185 статтею КпАП – злісний опір законним вимогам міліції. Дмитра затягли в машину без складання протоколу затримання і відвезли до райвідділу, де протримали 3 години. Протокол затримання так і не був складений.

Після цього громадянина насильно повезли до суду, але перед будівлею суду він зміг сісти в машину друзів і відмовився виходити, бо йому стало погано – Дмитро інвалід II групи. Даішники заблокували автомобіль патрульними машинами, хоча на камеру заявляли, що Діма не затриманий, як і машина, в якій він сидить. «Менти» бігали навколо, намагаючись вручити повістку до суду, але їм запропонували надіслати її поштою .

Пізніше службовці заявили, що Дмитро « хапав міліціонерів за формений одяг, розмахував руками, висловлювався на їх адресу грубою нецензурною лайкою, погрожував звільненням». Про це вони написали на своєму сайті, де вже неодноразово брехали http://mvs.gov.ua/mvs/control/donetsk/ru/publish/article/103736.

Там же написано, що суд по його справі відбувся 12 вересня в 9:00, хоча Дмитро про це нічого не знав.
Ми зібрали відео з різних камер, щоб відновити повну картину події .

Відео 1. Перші хвилини конфлікту: Дмитро спокійно спілкується з міліціонерами, однією ногою наступив на трос. На 8:10 – мент говорить, що перешкоджання діяльності міліції полягає саме в цьому стоянні на тросі. Ніяких матів, хапання за форму та іншого марення ні – про це самі менти на відео не згадують.

Відео 2. Менти затягують людину в свій автомобіль без оформлення затримання. Дмитро не чинить опору, але його грубо хапають за руки.

Я під’їхав до будівлі Калінінського райсуду, коли Дмитро вже сидів у машині друзів.

1. Побачив заблокований членами ОЗУ МВС автомобіль.

1379053402_0_7dbb9_fe4b0ef5_xl

2. Бандит-даішник без законних на те підстав блокує автомобіль, припаркувавши патрульки прямо перед ним.

1379053403_0_7dbb8_80495139_xl-1

3. Якийсь молодий і не цілком адекватний даішник робить вигляд, що працює відеооператором, на звернення громадян не реагує і судорожно хапається за кобуру.

1379053410_0_7dbb7_cbc08f07_xl

Відео 3. Намагаємося з’ясувати, на яких підставах блокують автомобіль. Ніхто з ментів не може виразно пояснити причину, але підтверджують – людина в авто не затримана. Запам’ятайте, ось ці працівники МВС відкрито порушують закон, обмежують свободу пересування громадян. На відео є номери їх жетонів.

Після тригодинного стояння даішники вирішили розблокувати машину і зникли з місця злочину. Я такого цирку ще не бачив.

Відео 4. Дмитро Харченко розповідає про все це.

Відео 5. Дмитро наступного дня реагує на брехливі звинувачення ментів, які вони опублікували на своєму сайті.

Відео 6. Активіст ДК Андрій розповідає про дії ментів, він був очевидцем.

Відео 7. Адвокат Дмитро Коробко аналізує брехливе повідомлення ментів на їх сайті і приходить до висновку, що на цих працівників МВС можна подавати до суду і вимагати компенсацію моральної шкоди за поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність громадянина.

Якщо без участі громадянина суд засудив його за 185 статтею – далі буде.

Створюйте загони самооборони.

ОЗГ МВС має бути знищена.

P.S. Слід нагадати, навіщо менти правдами і неправдами намагаються загнати на штрафмайданчики наші транспортні засоби. Це – звичайне здирництво. Майно громадян забирають з метою викупу – віддають тільки після того, як заплатиш за послуги евакуатора 950 гривень та за кожний день на приватному штрафмайданчику (у якої ексклюзивний договір з ОЗУ ДАІ) від 100 до 300 грн.

uainfo.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com