Тернополян повідомляють про повернення пташиного грипу

1379336253Віруси пташиного грипу H7N9 і H5N1 все ще становлять серйозну загрозу здоров’ю людини і тварин. Про це йдеться у попередженні, опублікованому Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) напередодні наступаючого сезону грипу.

ФАО звернулася до світової спільноти проявляти пильність і вжити додаткових зусиль для запобігання епідемії.

«Світ більш підготовлений до епідемії пташиного грипу, ніж будь-коли, приймаючи до уваги 10- річний досвід роботи з вірусом H5N1 і останні успіхи в боротьбі з вірусом H7N9» , – наводить ФАО слова головного ветеринарного експерта організації Хуана Луборта , який виступив на спільній зустрічі з Агентством США з міжнародного розвитку ( USAID) та Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин ( ВОЗТ ).
Разом з тим експерт вважає, що необхідно продовжувати постійне спостереженн , оскільки птах продовжує переносити вірус пташиного грипу.

Варто нагадати, що перші повідомлення про зараження людей вірусом групи А – вірусом H7N9 – з’явилися в березні 2013 року. Перші люди, які заразилися, жителі східного Китаю і Тайваню, страждали від важкої пневмонії і гострого респіраторного дистрес-синдрому. За даними ВООЗ на травень 2013 року, було зафіксовано 132 випадки зараження новим вірусом, кількість жертв досягла 37.

Нагадаємо також , що спалахи пташиного грипу H5N1 викликають серйозні побоювання серед вірусологів і медиків, які заявляють про загрозу пандемії грипу, подібної за масштабами з пандемією грипу – «іспанки» в 1918 році, яка забрала мільйони життів. Однак поки новий вірус не вміє поширюватися традиційним для грипу повітряно-крапельним шляхом і передаватися від людини до людини, загрози пандемії немає. Цим видом грипу можуть заразитися лише люди, які тісно контактують з птахами, пише “Взгляд”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com