Сумно мені сьогодні. Піду вип’ю…

алкогольТретина українців вживає алкоголь для зняття стресу

Кожен другий житель України (51%) вживає алкогольні напої, ще 15% українців не вживають алкоголю зараз, але раніше вживали. Ніколи не вживали хмільного трунку третина жителів країни (34%). Такі дані дослідження соціологічної компанії Research & Branding Group, яке проводили методом особистого інтерв’ю у 24 областях України та в АР Крим.

Згідно з даними соціологів, третина українців (31%), які вживають алкоголь, роблять це двічі­-тричі на місяць, кожен п’ятий – приблизно раз на місяць. Ще 16% опитаних вживають алкоголь кілька разів на тиждень.

Частота вживання алкоголю залежить від статі: частіше алкогольні напої вживають чоловіки. 22% опитаних представників сильної статі зазначили, що п’ють кілька разів на тиждень, 39% випивають два­-три рази на місяць, 18% ­ раз на місяць, 17% ­ рідше одного разу на тридцять днів. Жінки, як правило, вживають алкоголь рідше, ніж раз на місяць (44%), раз на місяць (22%), і лише 7% зазначили, що вживають алкоголь кілька разів на тиждень.

Опитування показало, що найчастіше українці пробують алкогольні напої у віці 16­-18 років (42%), кожен п’ятий, хто вживає алкоголь, вперше спробував його у 19­21 рік.

Згідно з даними опитування, основ­ною причиною вживання алкоголю є святкування – про це зізналися 71% опитаних. Знімають стрес хмільним трунком 29%. Усі інші опитані п’ють без приводу, «за компанію».

Високий замок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com