Суворі українські реалії: авто провалилось під асфальт – винен … водій. Фото

DSC00029_1Тільки дивом вдалося уникнути гіршого водієві «Лади 111», який проїжджав у п’ятницю, 6 вересня, після обіду по провулку Межовому в Кременчуці (Полтавська область).

Як писав «Інфопростір», під час руху легковик раптом почав просідати під … асфальт. Водій був в салоні один і встиг покинути його до того, як авто « пірнуло» у яму.

У лічені секунди машина наполовину занурилася в котлован з каналізаційними відходами, який, як виявилося згодом, виник в результаті прориву каналізаційної труби діаметром 60 сантиметрів.

– Прорив стався в цей же день, і працівники водоканалу огородили небезпечне місце дерев’яними щитами, – розповів начальник Кременчуцького міського Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Полтавській області Віталій Навроцький. – Але поки вони їздили перекривати воду, утворилась калабаня.
А водій « Лади», ігноруючи Правила дорожнього руху, почав повертати в тому місці, виїхав на смугу зустрічного руху, і передні колеса машини загрузли в ямі. Поки чоловік (на вигляд йому близько 50 років) шукав серед перехожих тих, хто міг би йому допомогти витягнути машину, яма збільшилась, і автомобіль буквально на очах почало засмоктувати під асфальт, пише «Автополігон».

А глибина там два метри … Добре , що знайомий постраждалого утримував потопаючу машину за допомогою троса, зачепивши його за свій мікроавтобус.

Витягати наполовину затонулий ВАЗ довелося професійним рятувальникам. Черговий наряд пожежно-рятувальної частини № 5 Кременчука за допомогою лебідки, встановленої на пожежну машину, і автокрана швидко вирішив проблему. Але проблеми доріг у місті, як і по всій Україні, залишаються.

Обговорюючи цей випадок, у користувачів Інтернету виникає безліч запитань. Зокрема й тим, хто має компенсувати збитки господареві постраждалого автомобіля. « Напевно, він, об’їжджаючи іншу яму, влучив у справжню пастку» – припускають одні. Інші звертають увагу на тонкий шар асфальту, покладений явно не за нормативами . А де тонко, там і рветься …

216_58267

123_58268

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com