Бабине літо у Тернополі скасовується

imagesВ Україні цього року бабиного літа не буде. Про це заявив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко, передає РБК-Україна.

“У найближчому періоді не доводиться говорити про бабине літо. До початку жовтня про наявність такого явища не йдеться”, – заявив він.

За прогнозами, жовтень також буде без змін: “Щодо ймовірності бабиного літа в жовтні, то про це говорити ще рано. Погода змінюється дуже швидко. Об’єктивно можна давати прогноз на 5-7 днів”.

До кінця ж вересня очікується посилення дощів та похолодання. “Сьогодні ми опинилися під впливом північного циклону, тому з 23-25 вересня буде спостерігатися його вплив. Це достатньо холодний циклон, який втягує холодне повітря з півночі Європи. Тому по всій території ми очікуємо дощі, температура не більше 15 градусів тепла вдень”, – заявив він.

З 26 вересня по всій території України очікуються сильні дощі з поривами вітру 15-20 м на секунду: “Зважаючи на рух холодного вітру, у північних областях України ми очікуємо перші заморозки на ґрунті 0-3 градуси. Початок жовтня очікується без істотних температурних змін. Очікуються дощі”.

При цьому в Україні немає передумов для суворої і найхолоднішої зими за останні роки.

“Я не можу прогнозувати, що майбутня зима буде найсуворішою за останні роки. Я не дотримуюся такої позиції, що в Україні буде одна із найхолодніших зим”, – заявив Прокопенко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com