Село під Тернополем вже два роки живе “в темряві”. Відео

Через постійні перепади напруги близько 150 будинків у селі Гаї Гречинські під Тернополем уже протягом двох років щодня на 7-8 годин залишаються без електроенергії. Неодноразово селяни зверталися до міського РЕМу, та проблему й досі не вдалося вирішити.

Про це повідомили журналісти програми перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

«У Гаях – кілька трансформаторів, але маємо багато вулиць, тому обладнання не витримує навантаження», – розповів мешканець с. Гаї Гречинські Андрій Громадський.

Ще один житель села Володимир Твердун стверджує, що електроенергія зникає іноді до шести разів на день навіть за безвітряної погоди. А буває й таке, що світло «вирубує»  ще вранці, а з’являється аж під вечір.
Для того, щоб врятуватися від темряви, селяни використовують бензогенератори. Але купити прилади можуть не всі. Та й витрати на таке «світло» – чималі. Щоб генератор працював добу, потрібно придбати пального на 250-300 гривень.

Зараз селяни наполягають, аби їх підключили до міських електромереж.

У Тернопільському районному РЕМі пояснюють: поблизу обласного центру щороку зводять нові будинки, а електричні лінії не розраховані на такі потужності. Зрештою, коли мешканці Гаїв Гречинських усієї громадою прийшли до Тернопільського РЕМу, тут пообіцяли виправити ситуацію вже до кінця жовтня.

«Один підприємець готовий доставити підстанцію. Сподіваємося, так і буде. Якщо – ні, значить ми зробимо розвантажувальну підстанцію», – повідомив начальник Тернопільського РЕМу Ігор Куций.

Якщо обіцянка не буде виконана, мешканці Гаїв Гречинських готові вдатися до перекриття дороги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com