Прокуратура знову засікла міську раду на незаконних махінаціях з землею

земляРішення сесії Тернопільської міської ради №6/31/116 від 26 квітня 203 року «Про надання Тернопільській обласній організації товариства сприяння обороні України дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,20 га для обслуговування будівлі суддівської вежі за адресою вул. Білецька, 57» судом визнано протиправним та підлягає скасуванню.

В результаті прокурорської перевірки, проведеної в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів з питань дотримання вимог земельного законодавства, встановлено, що земельну ділянку, площею 0,20 га для обслуговування будівлі суддівської вежі за адресою вул. Білецька, 57 було надано з порушенням вимог статей 50, 51, 123, 124 Земельного кодексу України та статті 1 Закону України «Про мораторій на зміну цільового призначення окремих земельних ділянок рекреаційного призначення в містах та інших населених пунктах».

Зокрема, відсутня згода землекористувача КП «Об’єднання парків культури та відпочинку» на вилучення вказаної земельної ділянки, яку комунальне підприємство отримало на основі рішень міської ради 2010 та 2012 років. Окрім того, у рішенні не вказано, за рахунок яких земель планується відведення згаданої земельної ділянки (склад угідь та категорій земель).

З метою усунення порушень законодавства прокурором міста Тернополя внесено подання Тернопільському міському голові з вимогою скасувати рішення міської ради №6/31/116 від 26 квітня 203 року «Про надання Тернопільській обласній організації товариства сприяння обороні України дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,20 га для обслуговування будівлі суддівської вежі за адресою вул. Білецька, 57».

Подання прокурора на сесії міської ради розглянуто та відхилено, у зв’язку із тим, що не набрало достатньої кількості голосів для прийняття рішення. В такому випадку прокурор має право звернутися до суду, що і було зроблено.

Тернопільським окружним адміністративним судом позов прокурора міста Тернополя задоволено.

Як засіб забезпечення позову суд встановив заборону Тернопільській обласній організації товариства сприяння обороні України та суб’єктам господарської діяльності комунальної та приватної форми власності вчиняти дії щодо складання проекту землеустрою для відведення зазначеної земельної ділянки.

Прес-служба прокуратури м. Тернополя.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com