На Тернопільщині людей лікують в лікарнях, які не мають акредитації

медицинаЗгідно зі статтею 16 Основ законодавства України про охорону здоров’я передбачено, що заклади охорони здоров’я підлягають акредитації у випадках та в порядку, визначених Кабінетом Міністрів України.

Незважаючи на вищевказані вимоги закону, мають місце численні факти здійснення медичної діяльності закладами охорони здоров’я без проходження відповідної державної акредитації.

Такі факти виявила Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушень законодавства у сфері охорони здоров’я та фармацевтичної галузі  на Тернопільщині.

Так, довгий час в Тернопільській області не акредитовані низка медичних закладів, зокрема, Язлівецький обласний протитуберкульозний санаторій, Кременецький обласний психоневрологічний санаторій, Бережанський обласний дитячий санаторій, Буданівська обласна психіатрична лікарня.

Відсутність у лікувальних закладів дозвільних документів на провадження медичної діяльності свідчить про неналежний рівень забезпечення якісного та своєчасного медичного обслуговування та створює реальну загрозу життю та здоров’ю населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com