У гаманцях тернополян з’являться нові банкноти. Фото

Уряд США вводить в обіг нову 100-доларову купюру. Вона втратила традиційний зелений колір і стала більш захищеною. Власникам банкнот старого зразка можна не турбуватися: ті залишаться в обігу, їх не треба буде обмінювати на нові, відкликати їх теж ніхто не збирається.

Тепер на купюрі переважають синій, сірий і помаранчевий кольори. У банкноти з’явились додаткові елементи, що підвищують її захист від фальшивомонетників.

На синій 3-D смузі зображений Дзвін Свободи і цифра 100. Тут же є зображення чорнильниці мідного кольору. При нахилі банкноти під певним кутом чорнильниця буде змінювати колір на зелений, а дзвін – зникати. Незмінним залишиться тільки портрет Бенджаміна Франкліна, одного з батьків-засновників США.

100_dollarov-2

100_dollarov-3

Нововведення підвищили вартість виробництва купюри з 11 до 14 центів. Але США змушені піти на такі витрати, оскільки зіткнулися з необхідністю підвищити захист купюри від підробок.

Нова купюра розроблялася з 2003 року і мала увійти до обігу ще в 2010 році, але цього не сталося. Бюро гравіювання і друку міністерства фінансів США повідомило, що друк нових банкнот довелося зупинити через проблеми з обладнанням.

Нагадаємо, на даний момент американський долар є найбільш поширеною валютою в світі. Він також є основною валютою низки країн. Сьогодні в обігу знаходиться 1,18 трлн. доларів готівкою.

Найпопулярнішою асигнацією є 100-доларова. Наприкінці 2012 року обсяг всіх надрукованих стодоларових купюр становив 863 млрд. доларів, тобто, всього в обігу було 8,63 млрд. банкнот номіналом 100 доларів.

Стара купюра Нова купюра

100_dollarov-4

Гром ТВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

infoprostir@gmail.com